ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις κάλπες


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το militaire.gr να παρουσιάζει δημοσκόπηση που έχει κάνει η εταιρεία Real Polls.
Η έρευνα έχει δείγμα 1.672 πολιτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τηλεφωνική (μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα με τυχαία δειγματοληψία και χρήση κωδικών μιας χρήσης) με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.
Η δημοσκόπηση έγινε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Στο ερώτημα ποιον προτιμάτε για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. o Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να οδηγεί την κούρσα. Ωστόσο, στην «παράσταση νίκης» η εικόνα είναι τελείως διαφορετική με την Έφη Αχτσιόγλου να είναι μπροστά.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:
  • ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 42,2% και ακολουθούν 
  • η Έφη Αχτσιόγλου με 34,1%, 
  • ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 9,4%, 
  • ο Νίκος Παππάς με 9,2% και 
  • ο Στέφανος Τζουμάκας 0,9%.
Στην «παράσταση νίκης» η Έφη Αχτσιόγλου έχει μεγάλο προβάδισμα συγκεντρώνοντας το 51,3%. Ακολουθούν οι Στέφανος Κασσελάκης με 32,9%, ο Νίκος Παππάς με 4,5%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 3% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 0,3%.

ΥΓ Απορία: Γιατί αφού η έρευνα έχει δείγμα 1.672 πολιτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα που τους τέθηκε ήταν «ποιον προτιμάτε για νέο πρόεδρο» και όχι το «ποιον θα ψηφίσετε για πρόεδρο»;