ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Κοκλώνης: Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά


Στη δίνη έρευνας για ξέπλυμα χρήματος ο παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών

Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων, του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος. Βουρλιώτης έστειλε το φάκελο στην Οικονομική Εισαγγελία ενώ στο 80 σελίδων πόρισμά του φέρεται να κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
Με απόφαση του κ. Βουρλιώτη εκτός από τη δέσμευση της περιουσίας του παρουσιαστή, δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των 7 φυσικών προσώπων και των εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προέκυψαν οφειλές του πασίγνωστου παραγωγού προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ.
Το πόρισμα που διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία κάνει λόγο για διάπραξη βαρύτατων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση.
Ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Εκτός από τον παραγωγό – παρουσιαστή φέρονται να ελέγχονται και άλλα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ως συνεργάτες του αλλά και εκπρόσωποι «εταιρειών – φαντάσματα» που φέρεται να είχε συστήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η απάντηση Κοκλώνη

Αρχικά ο Ν. Κοκλώνης έδωσε απάντηση μέσω social media, στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του σε υπόθεσης απάτης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.
Όπως υπογραμμίζει σε μήνυμά του ο παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών δεν έχει πάρει χρήματα από το Δημόσιο, επισυνάπτοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, πως δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση.
«Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά» συμπληρώνει. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» καταλήγει, στην ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης.
Ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε στο θέμα μέσω social media αρνούμενος ότι έχει εμπλακεί σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Όπως αναφέρει: 

«Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες , έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο».
Στη συνέχεια αναρωτιέται πώς το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Documento», που αναφέρει το όνομά του, «γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον “ελεγχόμενο”, δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό».

Και συνεχίζει αναφέροντας:

«Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς.
Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις.
Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.
Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.
Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».Το υπουργείο Ανάπτυξης

Καμία εμπλοκή του υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην υπόθεση χρηματοδότησης της εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κ. Κοκλώνη, δηλώνει το υπουργειο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με την εμπλοκή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη, διευκρινίζονται τα κάτωθι:
«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και ‘Αμεσων Ξένων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09 ευρώ. H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 ευρώ. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης.
Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης.
Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.
Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 ευρώ και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.
Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».