ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Νατάσα Γκαρά: Γαλάζια golden boys χωρίς κριτήρια και με παχυλούς μισθούς στην ΕΡΤ

«Η ΝΔ φέρνει τη βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνίας»

Την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης τόσο στη διαχείριση της πανδημίας όσο και στη στήριξη της οικονομίας, ανέδειξε κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021.
Η κα Γκαρά αναφέρθηκε στις.. πρωθυπουργικές βόλτες και φωτογραφήσεις στην Πάρνηθα εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, επαγγελματίες και καταστηματάρχες είναι σε απόγνωση, αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν την παραγωγή τους αδιάθετη να καταστρέφεται, εργαζόμενοι και καλλιτέχνες δεν έχουν κανέναν εισόδημα, άνεργοι τρέφονται από συσσίτια. «Είστε τόσο κυνικοί που έρχεστε στη Βουλή και παρουσιάζετε μία ειδυλλιακή κατάσταση», σημείωσε.
Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά εν μέσω πανδημίας σε νέες περικοπές σε Υγεία και Παιδεία, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων αλλά και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. «Αυτά προβλέπει ο προϋπολογισμός σας. Τη βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνίας και παράλληλα τα μεγάλα deals, όπως το πράσινο φως που δίνετε στις εξορύξεις χρυσού στη Θράκη, αδιαφορώντας για την πάνδημη άρνηση της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα επισήμανε τα διάφορα κυβερνητικά δωράκια προς τους καναλάρχες (λίστες Πέτσα, έκπτωση από το τέλος διαφήμισης, 98% έκπτωση σε δόσεις για τηλεοπτικές άδειες κλπ) τη στιγμή που ο μαγαζάτορας στον Έβρο δεν δικαιούται καμία ελάφρυνση. «Επιχειρείτε να εξαγοράσετε πέπλο σιωπής αλλά και την ασυλία σας από την κριτική ή τη διερεύνηση των σκανδάλων σας. Και αυτό αποδεικνύει ότι είστε επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία», τόνισε η Βουλευτής Έβρου.
Η κα Γκαρά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γαλάζιο «επιτελικό κράτος» με τις στρατιές χιλιάδων μετακλητών που κοστίζουν πάνω από 34 εκατομμύρια στους φορολογούμενους, ενώ υπογράμμισε και τα γαλάζια golden boys που διορίζονται χωρίς κριτήρια και με παχυλούς μισθούς στην ΕΡΤ, που μετατρέπεται καθημερινά σε κομματικό μαγαζί της ΝΔ.
Επίσης, η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στην αποτυχία της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας και την εθνική ήττα που σημειώθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας να παραπέμπονται τελικά στις καλένδες.
Κλείνοντας η κα Γκαρά αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες προτάσεις ενίσχυσης και στήριξης της κοινωνίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή της κρίσης (γενναίες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, ενίσχυση στην Παιδεία, μη επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις, κάλυψη μη μισθολογικού κόστους, εισόδημα έκτακτης ανάγκης κλπ) που η κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνει, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ένδεια, την αδιαφορία, την αποτυχία και την κυνικότητα της πολιτικής της.