ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Σαν να έκανε πολύ εύκολα πίσω ο Πέτσας

* Στις καουμπόικες ταινίες, εκεί όπου μονομαχούνε οι μπιστολάδες στη μέση του δρόμου, λένε ότι όποιος ανοιγοκλείσει πρώτος τα μάτια του θα το φάει το σφόλι.
Ε λοιπόν, στην περίπτωση του νέου νομοσχεδίου για τα media, αυτός που διέπραξε το σφάλμα ήταν ο Στέλιος Πέτσας. Πάνω κάτω πήγαν τα ματόκλαδά του, σύρε κι έλα πήγαν οι διατάξεις!..* Αντιγράφω από σχετική ανακοίνωση, διότι το κόπυ πάστε ουδείς ευσυνείδητος επαγγελματίας εμίσησε:
«Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου με τον αρμόδιο Υπουργό Στέλιο Πέτσα, αναβάλλεται η κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για τους Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλήνιας εμβέλειας προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η διαβούλευση του Υπουργού με τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ.
Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και απεργιακή ετοιμότητα και συμμετέχουμε στη διαβούλευση και στον περαιτέρω διάλογο».
* Και λοιπά και λοιπά και λοιπά που έλεγε και ο εστεμμένος του Σιάμ. Το θέμα είναι πάντως ότι δεν πέσανε καν κανονιές, δεν πέσανε καν μπόμπες και οι εχθροπραξίες διεκόπησαν. Με ολίγο σαματά μόνο και κάτι ψιλές από αεροβόλα.
Σαν να έκανε πολύ εύκολα πίσω ο Πέτσας, σαν να υποχώρησε χαλαρά και λάιτ, δίχως να παίξει το ελάχιστον κλωτσομπουνίδι έστω για το θεαθήναι.
Πράγμα το οποίον σημαίνει ένα από τα δύο:
Είτε οι καναλάρχες βάλανε φωνή μεγάλη είτε το στόρι έχει στραβώσει πολύ για την κυβέρνηση.
Είτε και τα δύο, εδώ που τα λέμε…
* Σε αμφοτέρας των περιπτώσεων πάντως, ο δημοσιογραφικός κλάδος έχει καταγράψει μια όχι και τόσο ασήμαντη και όχι και τόσο συντεχνιακή νίκη. Την αναβολή κατάθεσης ενός νομοσχεδίου σαφώς αντεργατικού, που επιβουλευόταν θέσεις και συνθήκες εργασίας.
Αν τώρα το καλοσκεφτούν καλύτερα κάποια καϊνάρια του κλάδου και αυτή τη νίκη την μεταφράσουν σε αλληλεγγύη προς τους ταλαιπωρημένους και φτωχοποιημένους εργαζόμενους της χώρας μας, έχει καλώς.
Αν όχι, κακό του κεφαλιού τους. Στην επόμενη κινητοποίηση, θα μας εύχεται «ψόφο» η μισή Ελλάδα. 

- απο τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost