ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Παντελής Μπουκάλας: Πολλοί δημοσιογράφοι έγιναν αφεντικογράφοι και κομματογράφοι

«Δεν υπάρχει τέταρτη εξουσία. Οι μιντιάρχες είναι η τέταρτη εξουσία»
είπε μιλώντας "Στο Κόκκινο" και τον Νίκο Ξυδάκη ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Παντελής Μπουκάλας με αφορμή την λογοκρισία σε βάρος της Ελενας Ακρίτα από ΤΑ ΝΕΑ.
Ανέφερε, μάλιστα, ως επιβαρυντικό παράγοντα την πρόσληψη δεκάδων δημοσιογράφων από την παρούσα.. κυβέρνηση στην υπηρεσία της προπαγάνδας.
«Να, λοιπόν, γιατί η δημοσιογραφία δε μπορεί να είναι η τέταρτη εξουσία. Τι σχέση έχει ο μεροκαματιάρης με ένα 500άρικο το μήνα, με τον υπεύθυνο κάποιου γραφείου Τύπου που μπορεί να παίρνει 3.000 ευρώ» τόνισε. Επεσήμανε, δε, ότι «έχουμε μια μονοπωλιακή κατάσταση. Πολλοί από τους δημοσιογράφους που έδειχναν αντικειμενικοί, από μια στιγμή και πέρα γίνανε φανατικότεροι από τους αθλητικογράφους των ομάδων, έγιναν κομματογράφοι».
Μάλιστα δήλωσε απαισιόδοξος για το μέλλον της δημοσιογραφίας και εξήγησε «Είμαστε μέσα στην τοξικότητα, είμαστε θύματά της, είμαστε χωρισμένοι οι δημοσιογράφοι σε ομάδες και κατηγορίες» και υπογράμμισε ότι «δεν είναι η δουλειά μας ούτε η αφεντικογραφία ούτε η κομματογραφία» και πως «ακόμα και σε κομματικό όργανο να δουλεύουμε πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την ελευθερία του Τύπου».