ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Σε αγαστή σύμπνοια με τα μέσα της λίστας Πέτσα

Είναι η φύση τους - Θεωρούν ότι ήρθε πια η ώρα να εφαρμόσουν όσα σχεδίαζαν εδώ και πολλά χρόνια για τα πανεπιστήμια

Ο λύκος καραδοκεί και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί στο ανυποψίαστο θύμα του. Συνήθως επιλέγει θηράματα που πιστεύει ότι είναι πιο αδύναμα, επενδύει στον αιφνιδιασμό και οδηγός του είναι η ακόρεστη πείνα του.
Στη φύση, αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία για την ισορροπία της, αν και αποκρουστική για τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο. Άσχετα, τώρα, εάν ο πολιτισμός μας έχει να επιδείξει ..μεγαλύτερες βαρβαρότητες, και όχι για χάρη της τροφής αλλά για το κέρδος.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι αισθάνθηκαν και στην κυβέρνηση των αρίστων, με αφορμή την αθλιότητα κάποιων ανεγκέφαλων κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Αμέσως οι ακραία νεοφιλελεύθεροι που μας κυβερνούν έσπευσαν να ανακοινώσουν τη δημιουργία Αστυνομίας Πανεπιστημίων. Αυτή είναι η φύση τους και η λογική τους για την επιβολή του νόμου και της τάξης. Μάλιστα, ο γνωστός κύριος Στ. Κασιμάτης (Πανδώρα στα "Νέα", 4.11.2020) το επιβεβαιώνει γράφοντας ότι «...η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για τη στιγμή που θα χρειαζόταν να παρέμβει... Περίμενε την κατάλληλη αφορμή, το γεγονός που θα έκανε επικοινωνιακό πάταγο...».
Θεωρούν ότι ήρθε πια η ώρα να εφαρμόσουν όσα σχεδίαζαν εδώ και πολλά χρόνια για τα πανεπιστήμια. Νομίζουν ότι τώρα, εν μέσω της πανδημίας, μπορούν να γίνουν πράξη οι σχεδιασμοί τους και σε αυτό το θέμα, χωρίς να το αντιληφθούν οι πολίτες. Ξαναζέσταναν τα επιχειρήματά τους για την ασφάλεια στα ΑΕΙ, όπως έκαναν και παλαιότερα, επί υπουργίας Διαμαντοπούλου και όχι μόνο. Τελείως συμπτωματικά, αυτή η βιασύνη της ιδεοληπτικής νεο-Δεξιάς για την υλοποίηση των προεκλογικών της εξαγγελιών τίθεται επί τάπητος λίγες ημέρες μετά την κατάργηση του ασύλου (άλλος διακαής πόθος τους).
Με την ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή καταιγίδα από τα πρόθυμα μέσα ενημέρωσης προσπαθεί να αμβλύνει αντιστάσεις και να θολώσει τις έννοιες. Θέλει να ταυτίσει την αθλιότητα με την Αριστερά και τα κινήματα, με πρώτο τον πρωθυπουργό, που έδωσε το σύνθημα για «τον φασισμό με το αριστερό προσωπείο». Αμέσως ακολούθησαν δημοσιεύματα όπου συνυπάρχουν οι τραμπούκοι με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που τους καλύπτει, αν δεν τους υποδαυλίζει.
Αυτή όμως η καλοσχεδιασμένη εκστρατεία σκόνταψε στους πρυτάνεις, παγώνοντας τους κυβερνητικούς παράγοντες. Η Σύνοδος επισήμανε ότι είναι επαρκές το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της όποιας παραβατικότητας και τόνισε ότι η πανεπιστημιακή φύλαξη θα πρέπει να οργανωθεί σε νέες βάσεις, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων. Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσαν να τοποθετηθούν - και δεν είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η είδηση όμως αυτή εξαφανίστηκε, όταν δεν διαστρεβλώθηκε. Σε αγαστή σύμπνοια, τα μέσα της λίστας Πέτσα, αποσιώπησαν την ουσία της, ενώ κάποιοι προσπαθούν να τους συνετίσουν, όπως π.χ. τα "Νέα", που μέσω του Μικροπολιτικού σημειώνουν ότι «δεν είχαν και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που τους έδινε ο Νόμος Διαμαντοπούλου για την επιβολή της τάξης...».
Άλλη μια ιδεοληπτική εμμονή των κυβερνώντων που προσκρούει στη νομιμότητα και τη λογική...

Γιάννης Σμυρλάκης (Aυγή / 08.11.20)