ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Άρον άρον φεύγουν από τα «κόκκινα» νησιά οι Βρετανοί...

...πληρώνοντας ακόμα και τατριπλάσια σε εισιτήρια!

Οπου φύγει φύγει χιλιάδες Βρετανοί που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά τα οποία προστέθηκαν στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης, αφού αν δεν προλάβουν να επιστρέψουν έγκαιρα στην χώρα τους μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης θα πρέπει να παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα..

Το άνοιγμα του τουρισμού, τα μέτρα που δεν τηρήθηκαν με τους συνωστισμούς στα μπαρ και
στα μπιτς μπαρ, η απόκρυψη των κρουσμάτων στις τοπικές κοινωνίες, είναι οι βασικές αιτίες που οδήγησαν στην ένταξη επτά νησιών στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανικής κυβέρνησης, υποχρεώνοντας τους ταξιδιώτες σε 14ημερη καραντίνα αμέσως μετά την επιστροφή τους.
Τήνος, Μύκονος,Σαντορίνη, Σέριφος από τις Κυκλάδες, Ζάκυνθος από τα Ιόνια νησιά, Κρήτη και Λέσβος εντάσσονται πλέον για τους Βρετανούς σε «ζώνη υψηλού κινδύνου» και οι Άγγλοι τουρίστες δίνουν ήδη από χθες αγώνα δρόμου για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Θυμίζουμε ότι ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς συμπεριέλαβε επτά ελληνικά νησιά στην «κόκκινη λίστα» που επιβάλλει απομόνωση δύο εβδομάδων στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτά και η οποία αφορά περί τους 60.000 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Daily Mail. Οι Βρετανοί που βρίσκονται στα «κόκκινα» νησιά, σε μερικές ώρες δεν θα εξαιρούνται πλέον από την υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας στην πατρίδα τους. Κι αυτό φυσικά τους ωθεί να ψάχνουν εναγωνίως εναλλακτικούς τρόπους να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μη χρειαστεί να «παγώσουν» τις υποχρεώσεις τους για 14 μέρες.
Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η απόφαση έχει προκαλέσει παροξυσμό τους τουρίστες των επτά νησιών, που αναζητούν εναγωνίως πτήσεις επιστροφής στην πατρίδα πριν την εκπνοή της προθεσμίας. Πολλοί μάλιστα αναφέρουν τεράστιες αυξήσεις στις τιμές και εξαναγκάζονται να πληρώσουν ακόμα και τριπλάσια χρήματα σε εισιτήρια απ' ό,τι σχεδίαζαν.