ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Άδωνις θυμήθηκε τον ακροδεξιό εαυτό του

Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες στη Λέσβο βρίσκονται σε απόγνωση έπειτα από τις καταστροφικές φωτιές στη Μόρια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ζητά απελάσεις από τη χώρα όσων «συμμετείχαν στα επεισόδια».
Ο κ. Γεωργιάδης αποφαίνεται ότι «δεν δικαιούνται άσυλο» στην Ελλάδα όσοι «καταστρέφουν δημόσια περιουσία», πηγαίνοντας..
έτσι ένα βήμα παραπέρα τη δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη που είπε πως «φαινόμενα παραβατικότητας σαν αυτά που βιώσαμε χθες, δεν θα μείνουν ατιμώρητα».
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης φτάνει στο σημείο να προωθήσει βίντεο από τη γνωστή και μη εξαιρετέα «Ομάδα Αλήθειας», επαναλαμβάνοντας –όντας υπουργός ο ίδιος– τη λέξη «λαθρομετανάστες».
Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρει ο υπουργός είναι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη «φυλακή» της Μόριας, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν εδώ και έξι μήνες σε καραντίνα, έχοντας πρόσβαση σε ελάχιστο νερό και σε κακής ποιότητας φαγητό. Συνθήκες, για τις οποίες το βασικό μερίδιο ευθύνης έχει η κυβέρνηση στην οποία μετέχει ο κ. Γεωργιάδης.
- πηγή: efsyn.gr