ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

To νέο ευφυολόγημα Βρούτση

Η αιτιολογημένη απόλυση ήταν... ηλεκτρονικό φακέλωμα για τους εργαζόμενους!

Αύριο, Δευτέρα 19 Αυγούστου, θα υπογραφεί η εγκύκλιος-δώρο στον ΣΕΒ και τους εργοδότες με την οποία καταργείται ο βάσιμος λόγος απόλυσης, δηλαδή η υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τους λόγους για τους οποίους απέλυσε έναν εργαζόμενό του.. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ».
Ένα μέτρο που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αποκλειστικό σκοπό την ελάχιστη προστασία του εργαζομένου από την εργοδοτική ασυδοσία, αυτό του βάσιμου λόγου, θα αποτελεί παρελθόν κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο τον εργασιακό βίο για τον κόσμο της εργασίας.
Το ενδιαφέρον για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ωστόσο ότι κάθε φορά που ένας εκπρόσωπός της, είτε είναι ο Στ. Πέτσας, είτε τώρα ο πλέον αρμόδιος, ο υπουργός Εργασίας, ακούμε και από ένα νέο "επιχείρημα" για την ανάγκη κατάργησης του μέτρου.
Έτσι σήμερα από τον Σκάι, ο Γ. Βρούτσης είπε:
«Αύριο, με εγκύκλιο που υπογράφω, καταργείται και κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" το μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ. Πλέον, κανένας εργοδότης δεν θα γράφει, γιατί απολύει τον εργαζόμενό του».
Και συνέχισε στοχεύοντας στη... νοημοσύνη μας:
«Με βάση τον 'βάσιμο λόγο' απόλυσης, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονή των εκλογών, έφερε ταυτόχρονα το πρωτοφανές ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων. Στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" καταχωρούνταν οι λόγοι που ο εργοδότης θεωρούσε ότι ήταν εκείνοι που έπρεπε να απολυθεί ο εργαζόμενος. Αύριο, καταργείται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με εγκύκλιο, την οποία θα υπογράψω».
Δηλαδή το μέτρο που ζήτησαν οι βιομήχανοι να καταργηθεί ήταν... φιλοεργοδοτικό αφού... φακέλωνε τον απολυμένο εργαζόμενο. Πραγματικά η φαντασία καλπάζει στην εξουσία που θέλει να εγκαθιυδρύσει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Μόνο που οι εργαζόμενοι δεν τρώνε... σανό και γνωρίζουν για ποιον λόγο καταργείται η εν λόγω διάταξη.
- πηγή: documentonews