ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Οι αγανακτισμένοι του ΣΚΑΪ

Μάλλον αγανακτισμένος βγήκε στην εκπομπή στον Σκάι fm, των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου, δημοσιογράφος της Λέσβου (Γιάννης Συνάνης) για να δώσει ανταπόκριση. Θέμα: η μαζική προσέλευση μεταναστών στη ΔOY Μυτιλήνης (καμιά πεντακοσαριά υπολογίζονται από τις χιλιάδες που υπάρχουν στο νησί) για να πάρουν ΑΦΜ.
Στη συζήτηση η μαζική προσέλευση,..
παρουσιάστηκε ως παράξενη, γιατί όπως είπε ο Χιώτης, «προφανώς δεν πήγαν μόνοι τους, κάποιοι τους έστειλαν». Ο ανταποκριτής φαινόταν ενοχλημένος, γιατί οι αλλοδαποί, είπε, είναι απαιτητικοί, «κάνουν φασαρίες, κάνουν τσαμπουκάδες».
Τελικά η μαζική προσέλευση δεν έκρυβε ούτε κάτι παράξενο ούτε κάτι περίεργο. Άργησαν λίγο να το εξηγήσουν, αλλά το μυστήριο ήταν γνωστό και λυμένο: όσοι υποβάλλουν αίτημα για πολιτικό άσυλο έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ΑΦΜ ώστε να εισπράξουν ένα επίδομα που αυξάνεται αν υπάρχει παιδί ή παιδιά. Επίσης αργήσαμε να μάθουμε, να μας πουν δηλαδή, αν τα χρήματα αυτά είναι από την Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και τελικά οι συζητητές (δηλαδή του στούντιο και ο της Λέσβου) έκλιναν στο συμπέρασμα ότι τα λεφτά είναι ευρωπαϊκά. Οπότε, προς τι η αγανάκτηση;
- διαβάστε περισσότερα μιντιακά στο harddog ΕΔΩ