ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ο Αμαζόνιος φλέγεται

Kαίγεται επί ημέρες ο μεγαλύτερος «πνεύμονας» του πλανήτη, το δάσος του Αμαζονίου. Οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο μαρτυρούν τη θλιβερή οικολογική καταστροφή και πολλοί χρήστες σημειώνουν ότι τα διεθνή media δεν ασχολούνται όσο θα έπρεπε.
Σύμφωνα με το ίδρυμα της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας (ΙΝΡΕ), η Βραζιλία βιώνει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας 5ετίας..

Σχεδόν 73 χιλιάδες πυρκαγιές έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο στο δάσος του Αμαζονίου, αριθμός κατά 82% αυξημένος συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 2018 είχαν σημειωθεί συνολικά 40 χιλιάδες πυρκαγιές.
Ο καπνός από τις πυρκαγιές έφτασε μέχρι το Σάο Πάολο, σχεδόν 3 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, προκαλώντας ακόμα και διακοπή ηλεκτροδότησης στην πόλη.
Ο κακός καιρός και οι πυρκαγιές, που καίνε επί μέρες απέραντες εκτάσεις και έχουν απλωθεί στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη, ήταν οι κύριοι λόγοι για το νέφος τέφρας που απλώθηκε πάνω από το Σάο Πάολο.
- διαβάστε περισσότερα στο tvxs ΕΔΩ