ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

O Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αύριο το πρωί στο στούντιο της ΕΡΤ 1 και στην εκπομπή "Απευθείας" με τον Κώστα Λασκαράτο και τη Μάριον Μιχελιδάκη, λίγες ώρες πριν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία , στην Πλατεία..
Συντάγματος στις 7.30 το απόγευμα.
Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων και για τη σκέψη της κυβέρνησης σχετικά με αύξηση κατά 50 ευρώ της εθνικής σύνταξης και μια σειρά μέτρων ελάφρυνσης και στήριξης των αδυνάτων που επλήγησαν περισσότερο απο την κρίση.
Την σκέψη για αύξηση κατα 50 ευρώ της εθνικής σύνταξης ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, υπογραμμίζοντας οτι αυτή θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%
Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν και νέα θετικά μέτρα το επόμενο διάστημα και αν εξετάζεται και το θέμα του ΕΚΑΣ ο πρωθυπουργός απάντησε ότι "σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μια νέα οικονομική πολιτική πολύ λιγότερης λιτότητας, ελαφρύνσεων για τους πολλούς και στήριξης των αδυνάμων, ιδίως αυτών που επλήγησαν ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης".
Ο πρωθυπουργός  κατηγορησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι επιχειρούν μια "λαθροχειρία", λέγοντας ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ το εισόδημα των συνταξιούχων "συρρικνώθηκε".
"Αυτό είναι απολύτως ψευδές" είπε, "διότι οι παροχές σε συντάξεις επί των ημερών μας από το 2015 και μετά έχουν μια αύξηση γύρω στα 245 ευρώ ετησίως για τον κάθε συνταξιούχο με μέση σύνταξη".