ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Η ΕΡΤ εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα στη διακομματική

Η ΕΡΤ σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εφαρμόζει με ακρίβεια όσα συμφωνήθηκαν στη διακομματική επιτροπή και αποτυπώθηκαν στις οικείες ΚΥΑ (1243/08.05.2019 και 1290/15.05.2019), σχετικά με την ισότιμη προβολή των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην.. κάλυψη των δραστηριοτήτων των αρχηγών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο, η ΕΡΤ υποχρεούται να καλύψει μια συνέντευξη και μια συνέντευξη Τύπου διάρκειας 45' λεπτών εκάστη, καθώς και μια προεκλογική συγκέντρωση ή άλλη εκδήλωση στην Αθήνα και μια στην επαρχία.
Η επιλογή των συγκεντρώσεων ή εκδηλώσεων που καλύπτει η ΕΡΤ γίνεται απευθείας από τα ίδια τα κόμματα, με γραπτό αίτημά τους προς τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης.
Η δημόσια τηλεόραση, για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, υποχρεούται στη δωρεάν παροχή εικόνας σε κάθε ενδιαφερόμενο τηλεοπτικό σταθμό.