ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Μπορεί να αγοράζουν ΜΜΕ...

...αλλά δεν μπορούν να εξαγοράσουν την ψήφο του λαού

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στον Πειραιά, εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός απέρριψε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση των δανειστών αναφορικά με τα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε και..
ψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη από τη Βουλή. «Ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα, ούτε οι δανειστές, ούτε οι δημοσκόποι», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε «το βράδυ της Κυριακής, οι δημοσκόποι και οι δημοκόποι, δεν θα μπορούν να κοιμηθούν».
«Κάθε φορά που μιλάνε ξεγυμνώνονται. Ξεγυμνώνεται το πρόγραμμά τους. Οι προτεραιότητές τους αφορούν τους λίγους και όχι τους πολλούς», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και εμμέσως κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Ο Πειραιάς ήταν ανέκαθεν το πεδίο της μάχης του εργατικού και του λαϊκού συστήματος. Το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα, σχεδίαζε την παλινόρθωσή του. Στην αρχή σχεδίαζε την αριστερή παρένθεση, την αποτυχία, είχαν ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς δανειστές. Αργότερα προεξοφλούσαν ότι φέραμε τον κοινωνικό όλεθρο και την καταστροφή, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια. Και όσο έκαναν αυτές τις προβλέψεις, είχαν συσσωρεύσει ΜΜΕ στη δική τους γραμμή πυρός. Και θέλανε πρώτα στον Πειραιά να στρέψουν το λαό εναντίον μας, να δημιουργήσουν αμφιβολίες στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Αλλά το ρεύμα νίκης φανερώνει ένα πράγμα: Δεν αρκεί να έχει λεφτά και ΜΜΕ, πρέπει να έχεις σχέδιο και όραμα. Και όσο ο καιρός περνάει και ο λαός τους καταλαβαίνει και τους γυρνάει την πλάτη. Και μας πολεμούν χωρίς όρια, με ψέματα απειλές, λάσπη και προπαγάνδα. Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος. Αν τους πληρώσεις καλά, τους στήνεις. Μπορεί να έχουν χρήματα να αγοράσουν δημοσιογράφους, ΜΜΕ, αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν την ψήφο και την κρίση του λαού».