ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ποινές φυλάκισης σε τούρκους δημοσιογράφους για «τρομοκρατική προπαγάνδα»

Επτά δημοσιογράφοι της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem, καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης για «τρομοκρατική προπαγάνδα», αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι δημοσιογράφοι εργάζονταν για την εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία έκλεισε με διάταγμα το 2016 με την κατηγορία ότι «έκανε προπαγάνδα για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο..
διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους».
Συνολικά 24 δημοσιογράφοι της Ozgur Gundem δικάζονταν στο πλαίσιο δίκης για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και επτά απ' αυτούς, μεταξύ των οποίων οι διευθυντές Ερέν Κεσκίν και Χουσεΐν Αϊκόλ, καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 45 μήνες στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης που διεξήχθη χθες, Τρίτη.
Τούρκοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς έχουν καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή ή διώκονται από την τουρκική δικαιοσύνη επειδή συμμετείχαν σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης προς την Ozgur Gundem.
Οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου καταγγέλλουν την Τουρκία για τις συλλήψεις δημοσιογράφων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.