ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Βαφτίζουν τις απολύσεις ως πρόωρη λήξη… συμβάσεων!

Από την παράταξη «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (ΕΣΗΕΑ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Δεν τολμούν τώρα ούτε να καταγγείλουν τις απολύσεις και τις καταγγελίες συμβάσεων που κάνουν οι εργοδότες σε διάφορα ΜΜΕ
Είναι οι πέντε πρόθυμοι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μαζί με τους..
κολαούζους τους. Πρώτα αποδέχθηκαν να ανοίξουν συζήτηση με το υπουργείο Εργασίας ώστε να δίνουν με δόσεις(!...) τα μεροκάματα που οφείλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους, τώρα με ανακοίνωση τους βαφτίζουν τις απολύσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες ως δήθεν πρόωρη λήξη συμβάσεων!..
Δεν λένε κουβέντα για την περικοπή των δώρων, όταν με την απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τώρα ο δρόμος να καταργηθούν και στον ιδιωτικό τομέα.
Υιοθετούν τις έμμεσες απειλές δικαστικών και άλλων κύκλων σε βάρος των δημοσιογράφων που έβγαλαν το θέμα για την διάσκεψη του ΣτΕ υιοθετώντας τον μπαμπούλα των προσωπικών δεδομένων που ευνοεί λογοκριτικά φαινόμενα στην ενημέρωση.
Μέσα στο πανικό τους θυμήθηκαν με τρία χρόνια καθυστέρηση ότι υπάρχουν και συνάδελφοι συνταξιούχοι. Τους κοροϊδεύουν όμως αφού η μυστική εισήγηση που έφτασε στο ΔΣ αναφέρει ότι η διαδικασία που προτείνουν ΤΩΡΑ θα χρειαστεί δέκα χρόνια!
Αυτά και άλλα πολλά προσπαθούν να τα κρύψουν πίσω από την πρόσκληση τους στον Πατριάρχη να επισκεφθεί αύριο την βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ η οποία βέβαια δεν λειτουργεί.
Αισθάνονται την ανάγκη να προσκυνήσουν και αυτόν.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"