ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Μάθημα δεοντολογίας από την «Καθημερινή»

(...) Σήμερα η Καθημερινή αναδεικνύει στο βασικό της θέμα την «Καρέ-καρέ  εν ψυχρώ δολοφονία στη Βούλα» (όπως είναι ο τίτλος), από το βίντεο που εξασφάλισε. Φυσικά πρόκειται, όπως και στην περίπτωση της Εφ.Συν, για δημοσιογραφική επιτυχία, ανεξάρτητα με το αν είναι αμφίβολο ότι το θέμα αυτό καθαυτό θα φέρει κυκλοφοριακά κέρδη –δηλαδή αν θα αγοραστούν..
κάποια επιπλέον φύλλα μόνο για εκείνο. Άλλωστε, η εφημερίδα από το πρωί δημοσιοποίησε το βίντεο στο σάιτ της που είναι προσβάσιμο και… δωρεάν.
Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε –γιατί επιβάλλεται να υπογραμμίζονται και τα θετικά του Τύπου– ότι το βίντεο δεν δόθηκε χωρίς δημοσιογραφική επεξεργασία, αλλά υπάρχει επιμέλεια, έχει καλή τεχνική ανάλυση, παρεμβολή τίτλων που δίνουν λιτά τα γεγονότα για όσους πιθανόν δεν είχαν ενημέρωση και, το κυριότερο, έχει απαλειφθεί εκείνη η στιγμή της δολοφονίας που θα προκαλούσε αποτροπιασμό: δηλαδή όταν το θύμα εμφανίζεται στην εικόνα προσπαθώντας να αποφύγει τους εκτελεστές του.(...)
- από το harddog-sport / το πλήρες κείμενο ΕΔΩ 

Δείτε το βίντεο: