ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Πώς η εξαγορά του ALPHA επηρεάζει τις κινήσεις Μαρινάκη

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτούν απο ‘δω και πέρα οι κινήσεις Μαρινάκη στο τηλεοπτικό πεδίο, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του ALPHA από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Κι αυτό διότι οι συνθήκες στην τηλεοπτική αγορά αλλάζουν άρδην με την πίτα να μειώνεται δραστικά. Την ίδια ώρα το κομμάτι που αφήνει ο leader θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τα υπάρχοντα κανάλια, δηλαδή ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1 και OPEN, με..
αποτέλεσμα για όσους αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια χωρίς να διαθέτουν κανάλι να καθίσταται δυσχερής η θέση τους στην αγορά.
Με άλλα λόγια το παιχνίδι δυσκολεύει ουσιαστικά για κάποιον που θα πρέπει να «χτίσει» από μηδενική βάση έναν τηλεοπτικό σταθμό, έναντι των υπολοίπων που είναι ήδη μέσα στο χορό!
Ακόμα και για το OPEN που μόλις ξεκίνησε οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι κατα τι καλύτερες, από κάποιον που θα ξεκινήσει στο μέλλον.
Ενδεχομένως το «κλειδί» να βρίσκεται στην ταινιοθήκη του MEGA. Αν δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταφέρει να την αποκτήσει ώστε να μην ξεκινήσει από το μηδέν, ίσως εξασφαλίσει καλύτερη εκκίνηση. Βεβαίως μένει να αποδειχθεί, διότι, αφενός το κόστος του καναλιού θα εκτοξευθεί και αφετέρου πάντα θα υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο η εν λόγω ταινιοθήκη μπορεί να είναι ελκυστική σε ένα άλλο περιβάλλον (εκτός MEGA).
Κατά τα άλλα ο χρόνος που θα εισέλθει το νέο κανάλι στην αγορά – επίσης, έχει τη σημασία του… Αφού όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ όλα συνηγορούν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αρα πριν τον Μάιο αποκλείεται να υπάρχει νέο κανάλι.

- από το enimerosi24