ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ενα πρωινό με τσάι και παξιμαδάκια...

B. Κωστόπουλος - Γ. Θαλασσινός
- Ανοιχτός πόλεμος στην ΕΡΤ 
- Υπ΄ατμόν ο Γ. Θαλασσινός
- «Oι ενέργειες του δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ.»
 
Σε απάντηση της επιστολής που απέστειλε σήμερα ο κ. Γιώργος Θαλασσινός προς τα email όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ και η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, από το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνονται τα ακόλουθα:..
Όπως είναι γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, κάνοντας δεκτή την υπ’ αριθμ. 1025/12.7.2018 εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου σχετικά με τον ορισμό Προϊσταμένου στη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας της εταιρείας, αποφάσισε (λαμβάνοντας ασφαλώς υπ’ όψιν και τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση και τα πρακτικά της από 31.8.2018 συνεδρίασής του) να εγκρίνει την ως άνω εισήγηση, να κηρύξει άγονη τη διαδικασία πλήρωσης του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας και να αναθέσει προσωρινά την άσκηση καθηκόντων της θέσης αυτής στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.
Σε συνέχεια των παραπάνω, κατά την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ο Διευθύνων Σύμβουλος θα προχωρήσει άμεσα στην πλήρωση των εννέα (9) θέσεων Διευθυντών της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας. Τα προτεινόμενα δε από αυτόν ονόματα – πριν από την απόφασή του - θα τα φέρει σε διαβούλευση με τα μέλη του ΔΣ, κάτι που ενισχύει τη διαφάνεια της διαδικασίας ορισμού προϊσταμένων των Διευθύνσεων της ανασυσταθείσας Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας (χωρίς παρά ταύτα παρόμοια διαδικασία διαβούλευσης να προβλέπεται ως υποχρεωτική). Ο κ. Θαλασσινός, συνεπής με τις προηγούμενες απόψεις του κατά της Διοίκησης της ΕΡΤ (της οποίας, όπως είναι γνωστό, είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος), που έχουν τροφοδοτήσει τη γνωστή επερώτηση της ΝΔ, ισχυρίζεται ότι οι επιλογές των προϊσταμένων των Διευθύνσεων της ραδιοφωνίας είναι «προειλημμένες από άλλα κέντρα παραδιοίκησης». Αν πράγματι πίστευε την άποψή του αυτή, δεν θα έπρεπε να παραστεί στη διαδικασία διαβούλευσης που ξεκίνησε στις 25.10.2018, εκτός εάν τούτο το έκανε για να απολαύσει «ένα πρωινό με τσάι και παξιμαδάκια», όπως διατείνεται.

Η παραπάνω διαδικασία, όπως εκτίθεται στην προαναφερόμενη εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ήταν απόλυτα αναγκαία λόγω της άμεσης ανάγκης ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Οργανογράμματος της εταιρείας στον χώρο της Ραδιοφωνίας.
Ο κ. Θαλασσινός ισχυρίζεται ότι στις συνεντεύξεις που διενήργησε ο Διευθύνων Σύμβουλος με τους υποψηφίους δεν χρησιμοποίησε κανένα σύστημα αξιολόγησης, κανένα κριτήριο και κανένα ερωτηματολόγιο, ώστε να βοηθηθεί να αξιολογήσει τους υποψηφίους. Όσα ειδικά αναφέρει περί δήθεν «ανακριτικών μεθόδων» και «πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων», πέραν του ότι είναι αναληθή και άκρως συκοφαντικά (με όποιες συνέπειες αυτό μπορεί να έχει για τον ίδιο...), προφανώς συνδέονται με τις δικές του αντιλήψεις, όπως αποδεικνύει η συμπεριφορά του εντός της εταιρείας από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Θαλασσινός εμφανίζεται να γνωρίζει τι ειπώθηκε στις παραπάνω προσωπικές συνεντεύξεις που έγιναν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Πώς είναι βέβαιος (κατά την επιστολή του πάντα) να γνωρίζει τι ρωτήθηκε και τι απαντήθηκε;

 Ο κ. Θαλασσινός μιλάει για «παραδιοίκηση» όταν όλη η συμπεριφορά του εδώ και 15 μήνες αποδεικνύει ότι η μόνη παραδιοίκηση είναι αυτή που προσπάθησε να εγκαθιδρύσει ο ίδιος.
Όσον αφορά στον ισχυρισμό του κ. Θαλασσινού ότι δήθεν η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ της 31.8.2018 βασίσθηκε σε ανακρίβειες, επισημαίνονται τα εξής:

Οι ανάγκες της Ραδιοφωνίας δεν είναι επείγουσες μόνο για το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό του, όπως ισχυρίζεται ο κ. Θαλασσινός. Για την εκπλήρωση του νέου οργανογράμματος που επαναφέρει τη Ραδιοφωνία ως Γενική Διεύθυνση (με βάση και τη δική του πρόταση) υπάρχει πληθώρα διοικητικών και άλλων διαδικασιών. Είναι άραγε σε θέση ο κ. Θαλασσινός να γνωρίζει τις καθημερινές διαδικασίες; (π.χ. ποιος υπογράφει τις άδειες, τις υπερωρίες, τα επείγοντα δημοσιογραφικά ταξίδια εξωτερικού και εσωτερικού, τις μετακινήσεις προσωπικού).

Πρόκειται για ένα πλήθος καθημερινών υπηρεσιακών αναγκών για τις οποίες είναι απαραίτητος ο Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας. Εδώ και μήνες δεν υπήρχε μόνο αυτός ο Γενικός Διευθυντής, με την εμμονή του ιδίου να θέλει να αναλάβει τα πάντα και την επιμονή του να μπλοκάρει ό,τι μπορεί μέσω της ψήφου του στο Δ.Σ., είτε πρόκειται για τις αθλητικές μεταδόσεις, είτε για καλλιτεχνικά γεγονότα όπως οι συναυλίες του καλοκαιριού κ.ο.κ.

Παρεμπιπτόντως, πού είναι και το πρόγραμμα που λέει πως σχεδίασε για τα ραδιόφωνα της -όπως λέει- ευθύνης του τόσον καιρό; Έπειτα από 15 μήνες, ποια προγράμματα έχει προτείνει και γιατί ένα ραδιόφωνο ευθύνης του όπως το Δεύτερο π.χ. δεν παίζει μόνο ελληνική μουσική, όπως περιγράφει το τρέχον οργανόγραμμα της εταιρείας; Πού είναι ο έλεγχος και η δική του εποπτεία στο περιεχόμενο; Πού είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις του επί του περιεχομένου των ραδιοφώνων και όχι οι γνωστές γενικόλογες τοποθετήσεις του επί παντός επιστητού;
Είναι παντελώς αδιάφορο για τη Διοίκηση της ΕΡΤ εάν ο κ. Θαλασσινός θα νομιμοποιήσει τις επιλογές του Διευθύνοντος Συμβούλου, σε συνέχεια της παραπάνω διαδικασίας, την οποία σπεύδει να κατονομάσει «ντροπιαστική». Οι απόψεις αυτές συνάδουν δυστυχώς με ορισμένες κορυφαίες ενέργειές του εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δημόσια εναντίωσή του σχετικά με την απόκτηση αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο ποδόσφαιρο, με δηλώσεις ότι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ είναι «οι μισοί υπόδικοι και οι άλλοι μισοί κατάδικοι» (βλ. πρακτικά της από 22.8.2018 συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ). Στις ενέργειές του αυτές εντάσσεται και η αήθης και πρωτοφανής στα χρονικά της εταιρείας συμπεριφορά να καταθέσει μάρτυρας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 13.6.2018 εναντίον της ΕΡΤ και υπέρ του κ. Κρίμπαλη, πρώην Εντεταλμένου Συμβούλου Προγράμματος της ΕΡΤ, η σύμβαση του οποίου καταγγέλθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «για ανυπολόγιστη ζημία που προξένησε στην εταιρεία από την καθήλωση του προγράμματος σε πραγματικά απαράδεκτα επίπεδα».
Η προαναφερόμενη διαβούλευση (χωρίς τα εισαγωγικά του κ. Θαλασσινού) για την πλήρωση των θέσεων Διευθυντών της Ραδιοφωνίας συνεχίστηκε σήμερα 30 Οκτωβρίου 2018. Διότι, λόγω κωλύματος των κ.κ. Τσατσαρώνη και Θαλασσινού, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε στις 29.10.2018, ημέρα για την οποία είχε συγκληθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Στη σχετική μάλιστα πρόσκληση που απεστάλη στις 25.10.2018, αναφερόταν ότι η διαβούλευση θα γίνει για «το σύνολο των Προϊσταμένων Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας» και υπογραμμιζόταν ειδικά ότι «οι σχετικοί φάκελοι με τα βιογραφικά των υποψηφίων βρίσκονται στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου, απ’ όπου μπορούν να τα αναζητήσουν. Στην ίδια πρόσκληση επισημαινόταν ότι «η δεύτερη αυτή προσπάθεια διαβούλευσης είναι η τελευταία, όπως άλλωστε σας ανακοινώθηκε και σήμερα».

 Στη σημερινή διαβούλευση έγινε γνωστό στα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που προσήλθαν, ότι ο μεν Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Λεοντής συμφωνεί πλήρως με τις επιλογές του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ η κυρία Κατερίνα Τσατσαρώνη περιορίστηκε σε ορισμένες προτάσεις της για δύο άτομα, που δεν περιλαμβάνονταν στην πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Δυστυχώς, όπως και στην προηγούμενη διαβούλευση, ο κ. Θαλασσινός προσπάθησε να προσανατολίσει τη διαβούλευση στην ύπαρξη παραδιοίκησης στην ΕΡΤ και στον «εξοστρακισμό ικανών στελεχών». Στην προτροπή του Διευθύνοντος Συμβούλου να εκθέσει τις προτάσεις του για την επιλογή των διευθυντών της Ραδιοφωνίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος αποχώρησε, χωρίς να εκθέσει τις προτάσεις του για τις οποίες άλλωστε είχε κληθεί να συμμετάσχει στη διαβούλευση, ομιλώντας για παράτυπες διαδικασίες και αποκλεισμούς.

Το άλλο παριστάμενο μέλος του Δ.Σ., ο. κ. Τέλης Μεταξάς, εκπρόσωπος των εργαζομένων, κατέθεσε προτάσεις για όλες τις διευθύνσεις της Ραδιοφωνίας, οι μισές από τις οποίες μάλιστα συνέπιπταν με αυτές του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σε σχέση τώρα με τα ευρήματα του κ. Θαλασσινού, όπως τα διατυπώνει στο σημερινό σημείωμα του, θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

Ο κ. Θαλασσινός εφηύρε (άγνωστο από πού) το όνομα του κ. Πάνου Χρυσοστόμου (Διευθυντή Προγράμματος Ραδιοφωνίας), ο οποίος – όπως ισχυρίζεται – ήταν ο «εκλεκτός της καρδιάς» του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, αναφέροντας ψευδώς (και προφανώς χωρίς να συνειδητοποιεί τις συνέπειες εις βάρος του) ότι είχε δώσει διάφορα σημειώματα στον ΔΣ υπονομεύοντας υποψηφιότητες συναδέλφων του. Το μόνο που παρέδωσε ο κ. Χρυσοστόμου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ήταν υπηρεσιακά έγγραφα, τα οποία αφορούσαν στα τραγούδια που μεταδίδονται από τα μουσικά προγράμματα της Ραδιοφωνίας, προοριζόμενα προφανώς για τον προσδιορισμό της καταβολής των αμοιβών των δημιουργών (πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα). Σύμφωνα με την άποψη του Διευθύνοντος Συμβούλου, που διατυπώθηκε μετά τη δεύτερη διαβούλευση, οι ενέργειες αυτές του κ. Θαλασσινού δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΡΤ και ιδιαίτερα την ιδιότητά του ως Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.

H επιστολή που έστειλε o Γ. Θαλασσινός
προς τα email όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ

"Στις 23.10.2018 όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ, πήραμε πρόσκληση από το γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου για να συμμετάσχουμε σε «διαβούλευση» για την επιλογή προϊσταμένων Διευθύνσεων Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Προφανώς δεν επρόκειτο για συνεδρίαση ΔΣ, δεν θα υπήρχαν πρακτικά και δεν θα λαμβανόταν καμία απόφαση. Θα ήταν «ένα πρωινό με τσάι και παξιμαδάκια», στις 25.10.2018 στο γραφείο του διευθύνοντος, για ανταλλαγή απόψεων, αφού δεν είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε..
Λόγω έλλειψης γραμματείας και πρακτικών, θεώρησα σκόπιμο να καταθέσω γραπτά τις απόψεις μου για το ευχάριστο αυτό διάλειμμα από τις ασχολίες μας.
1. Ο Β. Κωστόπουλος επέλεξε να ορίσει τον εαυτό του ως προσωρινό Γενικό Διευθυντή Ραδιοφωνίας, γιατί όλες οι αποφάσεις για την επιλογή προσώπων – και σ’ αυτή όπως και σε άλλες Γενικές Διευθύνσεις- είναι προειλημμένες, από άλλα κέντρα παραδιοίκησης. Ο ίδιος δεν γνώριζε ούτε καν που βρίσκεται το στούντιο του Τρίτου Προγράμματος, ούτε τι κάνουν οι άνθρωποι εκεί.
Προσοχή! Όσα αναφέρω εδώ, όπως και σε κάθε παρέμβαση μου, συνοδεύονται από στοιχεία και αποδείξεις.
2. Ο Β.Κ. δεν χρησιμοποίησε κανένα σύστημα αξιολόγησης, κανένα κριτήριο, κανένα point system και κανένα ερωτηματολόγιο , ώστε να βοηθηθεί να αξιολογήσει τους υποψηφίους. Με ορισμένους από αυτούς, ο περισσότερος χρόνος της συνάντησης αναλώθηκε σε προσωπικές αναμνήσεις και ιστορίες από τα παλιά ή σε γενικού περιεχομένου συζητήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο προσωρινός Γενικός Διευθυντής κατέφυγε σε μεθόδους ανακριτικές ή σε χρήση «πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων», πχ «εσύ είσαι του Φίλη» ή «μήπως συνεργάζεσαι με τον Κρίμπαλη;». Στις περιπτώσεις αυτές του φάνηκαν χρήσιμα ορισμένα σημειώματα που ανέσυρε και που προφανώς του είχαν προσφέρει κάποιοι από τους «εκλεκτούς» του ή οι μόνιμοι καλοθελητές της παραδιοίκησης. Πχ «εσείς είστε υπέρ των playlist»! (που το διάβαζε από σημείωμα). Είναι ολοφάνερο ότι ο –προσωρινός- Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας αγνοεί και τον όρο και την χρήση του, αλλά κυρίως αγνοεί, το πόσες εκατοντάδες ώρες playlist υπάρχουν σε όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, λόγω έλλειψης ηχοληπτών. Οι ώρες αυτές μάλιστα, διπλασιάζονται στις περιόδους των αδειών. Τέλος αγνοεί ότι τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ είναι από τα ελάχιστα «ζωντανά» ραδιόφωνα που έχουν απομείνει στη χώρα. Οι «υποβολείς» του όμως δεν του τα είπαν αυτά!
3. Ο Β.Κ. όταν απέσπασε την ψήφο σας για να τον ορίσετε προσωρινό ΓΔ Ραδιοφωνίας, είπε μερικές ανακρίβειες ή ψεματάκια:
- «είναι επείγουσες οι ανάγκες της ραδιοφωνίας» είπε στις 30.8.2018 και σήμερα, δύο μήνες μετά κανείς δεν βιάζεται!
- «πρέπει να σχεδιαστούν Προγράμματα για τη νέα σεζόν». Τα προγράμματα όμως έχουν σχεδιαστεί εγκαίρως και στις αρχές Σεπτέμβρη υλοποιούνται. Άλλωστε γι αυτά είμαι εγώ υπεύθυνος.
- «Το Υπουργείο κάνει προσπάθεια να βρει μια σπουδαία φυσιογνωμία για τη Ραδιοφωνία». Είδατε εσείς κάτι; Μια προκήρυξη; μία ΠΥΣ ; Αα μάλιστα..
- «Μέχρι τότε θα ανατεθεί σε έναν από τους διευθυντές που θα οριστούν, να κάνει χρέη προσωρινού ΓΔ»! Για τον οποίο δεν χρειάζονται, προσθέτω εγώ, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του Νόμου και του Κανονισμού.
- Τελευταίο ψεματάκι, αλλά καθοριστικό. Αντιγράφω από τα πρακτικά του ΔΣ 30.8.2018« Η εισήγηση του διευθύνοντος για την πλήρωση των θέσεων των Διευθυντών, θα παρουσιαστεί στο ΔΣ, θα συζητηθεί και στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής θα προβεί στην τοποθέτηση». Σε μια κανονική συνεδρίαση ΔΣ και όχι σε μία άτυπη ανταλλαγή απόψεων στο γραφείο του διευθύνοντος ή στην καφετέρια του μεγάρου, χωρίς να καταγράφονται οι απόψεις κανενός. Αυτό και μόνο υποδηλώνει πόση σημασία θα δώσει ο Β.Κ στα όσα θα του πούμε σήμερα εδώ.
Θα σας πω τώρα μια σύντομη, αλλά διδακτική ιστορία.
Τον Σεπτέμβριο του 2017, μόλις είχαμε διοριστεί και φτάσει όλοι εδώ στο Ραδιομέγαρο. Το τότε Προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ ζήτησε συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας μαζί μου. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Μετά το τέλος της και ενώ υπήρχαν ακόμη αρκετοί μέσα στο γραφείο μου, όπου έγινε η συνάντηση, ο Π.Καλφαγιάννης, με το γνωστό αχαρακτήριστο ύφος, μου είπε : «Λοιπόν, διώξε αμέσως όλους αυτούς τους …(είπε ονόματα και χαρακτηρισμούς) και βάλε διευθυντή Ραδιοφωνίας τον…»! Φυσικά του έδειξα την πόρτα εξόδου την οποία και δεν άνοιξε ξανά. Ένα χρόνο μετά, ήρθε η ώρα να διορίσει ο Π.Καλφαγιάννης τον εκλεκτό της καρδιάς του στην Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, μέσω ενός αδύναμου και χειραγωγούμενου διευθύνοντος και σωρείας παράτυπων ή και παράνομων διαδικασιών. Ο εκλεκτός αυτός δεν έχει ούτε τα μισά τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα έναντι άλλων ανθρώπων της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, έχει όμως το βασικό προσόν να είναι πιστός στο «αφεντικό».
Αυτή είναι η άποψη τους περί αξιολόγησης, περί ενίσχυσης της Ραδιοφωνίας και γενικότερα περί ενίσχυσης της ΕΡΤ. Όλα τα άλλα είναι παχιά λόγια, για να τροφοδοτούνται οι διάφορες παρακμιακές, αργυρώνητες και ψευδεπίγραφες ιστοσελίδες που τους στηρίζουν.
Τέλος να διευκρινίσω ότι δεν έχω τίποτε εναντίον οποιουδήποτε ανθρώπου των Ραδιοφώνων της ΕΡΤ, ούτε κατά εκείνων που θα προταθούν από τον ..προσωρινό γενικό διευθυντή. Ίσως μάλιστα να τους αδικεί η επιλογή μέσω μίας τόσο ντροπιαστικής διαδικασίας, την οποία εννοείται ότι δεν θα νομιμοποιήσω, υποβάλλοντας προτάσεις κλπ. Επίσης, καλώ τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, πλην διευθύνοντος, να σκεφτούν τις ευθύνες και την υστεροφημία τους. Δεν θα παραμείνουμε για πολύ καιρό ακόμη στην ΕΡΤ και σωστά, κατά τη γνώμη μου».
Σήμερα, ακολούθησε η β’ «διαβούλευση», από την οποία απουσίαζαν ο Χ.Λεοντής και η Κ.Τσατσαρώνη, όπου ολοκληρώθηκε το δράμα.
Για να σας βοηθήσω να σχηματίσετε όλη την εικόνα να προσθέσω μερικές διευκρινίσεις:
1. Το ονοματάκι του εκλεκτού του Π. Καλφαγιάννη από την μικρή διδακτική ιστορία που διηγήθηκα στα μέλη του ΔΣ είναι «Πάνος Χρυσοστόμου»
2. Κατά την α’ «διαβούλευση» ο Β. Κωστόπουλος ομολόγησε ότι ο άνθρωπος που του έδωσε διάφορα σημειώματα, τα οποία υπονόμευαν -τάχα -τις υποψηφιότητες των συναδέλφων του, ήταν ο…… Π. Χρυσοστόμου.
3. Κατά τη διάρκεια του ΔΣ εκλογής του ΒΚ στην θέση του προσωρινού Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας (30.8.2018), ο Πρόεδρος της ΕΡΤ εξέφρασε μερικές εξόχως κολακευτικές απόψεις για τη δημόσια ραδιοφωνία: «Τα Ραδιόφωνα της ΕΡΤ δεν ακούγονται, δεν έχουν πρόσωπο, ο καθένας παίζει ό,τι θέλει και (κυρίως) δεν παίζονται οι δικές μου μουσικές»!
Τόσο ξέρουν οι άνθρωποι τα Ραδιόφωνα της ΕΡΤ, τόσο τα εκτιμούν, τόσο σωστά προετοιμάζουν το μέλλον τους!
Υπενθυμίζω την δημόσια τοποθέτηση μου (Σεπτέμβριος 2018), που επιβεβαιώνεται τόσο σύντομα :
«Ο εκλεκτός του (Β.Κωστόπουλου) δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα, οπότε θα διοριστεί διά της πλαγίας».
«Με έωλες – στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών…η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, με ευθύνη των «διοικούντων».
Γιώργος Θαλασσινός
30.10.2018
"