ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Στο ΣΕΠΕ προσέφυγε η ΕΣΗΕΑ για βλαπτική τροποποίηση συμβάσεων εργασίας στον Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84

Στο αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προσέφυγε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλοντας την καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, μετά την αιφνίδια απόφαση της διοίκησης του ραδιοφωνικού σταθμού της ΔΕΡΑ «ΑΘΗΝΑ 9,84» να θέσει το εκβιαστικό δίλημμα σε πέντε εργαζόμενους της βλαπτικής τροποποίησης της σύμβασης εργασίας τους άλλως την απόλυσή τους..

Εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ παρέστησαν η Πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, η Νομική Σύμβουλος Χρύσα Σαλαβράκου και η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του σταθμού Δέσποινα Μπαρδάκου.
Η εργοδοσία πρότεινε τη μείωση των ωρών εργασίας στο μισό με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους επίσης στο μισό, δηλαδή μείωση 50%!! Μάλιστα, δεν δίστασε να θέσει περιορισμό λίγων μόνο ωρών στους εργαζόμενους για να απαντήσουν στο τελεσίγραφό της, το οποίο τους επέδωσε διά δικαστικού επιμελητή.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αντιμέτωπο με την αδιάλλακτη, καταχρηστική και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδότριας εταιρείας, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του ΣΕΠΕ, προκειμένου να δοθεί ο εύλογος χρόνος στους εργαζόμενους να απαντήσουν και είτε ο σταθμός να υπαναχωρήσει στις προτεινόμενες τροποποιήσεις είτε να εναρμονίσει το περιεχόμενό τους με τα νόμιμα και ισχύοντα στον κλάδο. Δηλώνει δε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων που χρειάζονται την αρωγή του για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.