ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Αχ, Μαρία

"Όσοι επιτρέπουν άπραγοι να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, θα φέρουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην Ιστορία" άστραψε και βρόντηξε από κάποιο καφέ των Βρυξελλών η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και μας άφησε όλους με την απορία.
Τι ακριβώς εννοούσε πάνω στα τεντωμένα από τους πολλούς καφέδες νεύρα της η Μαρία Σπυράκη; Να σταματήσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση..
της ΠΓΔΜ μας κάλεσε; Και αν ναι,με ποιον τρόπο θα μπορούσε να γίνει από πλευράς μας αυτό; Διά της βίας ή διά της πλαγίας; Με τσαμπουκά ή με καφέδες; Και να πούμε τι στους βόρειους γείτονές μας; Μην τολμήσετε να αλλάξετε το Μακεδονία και το κάνετε Βόρεια Μακεδονία γιατί αλίμονό σας;
Τι ακριβώς ήθελε να πει η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. όταν ως κύριο υπεύθυνο για την ομαλή ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ ονοματίζει τον Πάνο Καμμένο; Μήπως θα έπρεπε, προς τέρψιν της κ. Σπυράκη και ικανοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να ρίξει αλεξιπτωτιστές στα Σκόπια; Γιατί θεμιτό και κατανοητό να ποντάρουν η Μαρία Σπυράκη και η Νέα Δημοκρατία στη μη υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο και σε ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση αλλά να απαιτούν την μη ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή μιας ξένης χώρας πάει πολύ και ξεφεύγει του ορθού πολιτικού λόγου.
Πέραν, όμως, της επικινδυνότητας του αντιπολιτευτικού λόγου της Μαρίας Σπυράκη, είναι φανερό πως η αξιωματική αντιπολίτευση βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στα αδιέξοδά της, καθώς δεν της βγαίνει τίποτα από όσα μέχρι σήμερα έχει στοιχηματίσει. Ούτε ένα στοίχημα, ούτε μια επένδυση δεν της έχει βγει και το μόνο που της απομένει είναι να στέκεται μονίμως στην άχαρη θέση του χαμένου που θα πρέπει και πάλι να ψάξει βαθιά στις τσέπες του μήπως και έχουν απομείνει τίποτα ρέστα για το επόμενο ποντάρισμα.
Μιλάμε για το κόμμα που ο αρχηγός του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον Μάιο έθετε ως προϋπόθεση για την επίλυση του ονοματολογικού τη συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα και η εκπρόσωπος Τύπου λίγους μήνες αργότερα ζητεί την με το έτσι θέλω της Ελλάδας διακοπή της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ. Ερασιτέχνες ή επικίνδυνοι; Διαλέγετε και παίρνετε.

Πέτρος Κατσάκος (Αυγή)