ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών στον «9.84»

Απολύσεις και μειώσεις μισθών μέχρι 50%  στον ραδιοσταθμό «9,84» του δήμου Αθηναίων.
Όπως κατήγγειλε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ραδιοσταθμού αποφασίσθηκε η απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, η μείωση των μισθών των εργαζομένων του έως και 50% για τρεις μήνες κ.α.
Απαντώντας η πρόεδρος του ραδιοσταθμού,..
Δήμητρα Σιδερή, δήλωσε ότι ο « 9.84» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει «ταμειακό και όχι λογιστικό έλλειμμα» της τάξεως των 150.000 ευρώ . Και το απέδωσε στην αύξηση φέτος των ασφαλιστικών εισφορών κ.α. Σ΄ότι αφορά τη μείωση των μισθών είπε ότι η πρόταση προβλέπει να είναι κλιμακωτή και η όποια χρηματική απώλεια τους τρεις αυτούς μήνες , θα αποδοθεί στους εργαζομένους εντός του 2019.

Τις απολύσεις εργαζόμενων στον 9,84 και τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές». Σε ανακοίνωση της, σημειώνει:
«Ο Καμίνης, πιστός στον αντεργατικό κατήφορο από την πρώτη του θητεία, προχωρά στις απολύσεις πέντε ακόμη εργαζόμενων του Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84. Είχαν προηγηθεί άλλες δέκα απολύσεις. Είναι προφανές ότι θεωρεί τους εργαζομένους “βάρος” και τους πετάει στα σκουπίδια.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει ο σταθμός σε καταβολή έναντι αντί για μισθό τους επόμενους μήνες με περικοπές σε 4 βαθμίδες ανάλογα με το ύψος του μισθού 17%,40%, 50%, 60%!