ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Λάθη επί λαθών στην ΕΡΤ

Γράφει
 ο Χριστόφορος Κάσδαγλης   

Κόπηκε τελικά το πολιτιστικό μαγκαζίνο που είχε προκαλέσει αναταράξεις στην ΕΡΤ.
Υπενθυμίζω ότι επρόκειτο για εξωτερική παραγωγή που είχε ανατεθεί σε εταιρεία όπου συμμετείχε η μητέρα στελέχους της επιχείρησης. Τρεις διαδοχικές καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί για παρατυπίες και για το.. προφανές ηθικό ζήτημα, σέρνονταν επί 15 μέρες χωρίς καμία απολογία από τη διοίκηση της ΕΡΤ.
Τελικά η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση που υπεραμυνόταν της ανάθεσης με τον θολό ισχυρισμό ότι «όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στη Διαύγεια, ώστε να μη μένει ίχνος αδιαφάνειας και αμφιβολιών». Το επιχείρημα δεν έπεισε ούτε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος συναντήθηκε με το ΔΣ της εταιρείας και επέβαλε την ακύρωση της ανάθεσης.
Η υπόθεση αποκάλυψε σειρά προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΡΤ. Με την παρέμβαση του υπουργού αντιμετωπίστηκε το σύμπτωμα – όχι οι παθογένειες που το προκάλεσαν.
Η ουσία είναι ότι  παραμένουν σε ισχύ οι εσωτερικές διαδικασίες που επέτρεψαν να ληφθεί η σκανδαλώδης απόφαση. Η κατάρτιση μητρώου παραγωγών, που αναφέρθηκε ως θεραπεία, θα αντιμετώπιζε μέρος μόνο του προβλήματος.
Δεν είναι άλλωστε δουλειά του υπουργού να ασχολείται με την ακύρωση μιας ανάθεσης. Δουλειά του είναι να διορίζει τη διοίκηση της ΕΡΤ (που κι αυτό πρέπει επιτέλους να τελειώσει, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος), όχι να την υποκαθιστά όταν στραβοπατάει.
Οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης συνεχίζουν το έργο τους σαν να μη συνέβη τίποτα. Αλλά όποιος μετέρχεται τέτοιες μεθόδους μία φορά, είναι αναμενόμενο ευκαιρίας δοθείσης να το επαναλάβει. Και εφόσον οι διαδικασίες παραμένουν αλώβητες, οι ευκαιρίες είναι δεδομένες.
Άφησα για το τέλος τη μεγαλύτερη γραφικότητα: την ύπαρξη θέσεως «διευθυντή του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου». Σε μια ΑΕ που αριθμεί ήδη πρόεδρο του ΔΣ, διευθύνοντα σύμβουλο, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, 6 γενικούς διευθυντές και τουλάχιστον 21 διευθυντές!

- πηγή: kasdaglis.wordpress / Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, 21.2.2018