ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Aπεβίωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τζάθας

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο από την είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Δημήτρη Τζάθα, ο οποίος πέθανε χθες, σε ηλικία 60 ετών.
Ο Δημήτρης Τζάθας γεννήθηκε  στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εν συνεχεία παρακολούθησε σεμινάρια μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα της Εθνολογίας, στη «Σχολή Ανωτάτων Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών» στο Παρίσι. Γιός του αείμνηστου δημοσιογράφου Ηρακλή Τζάθα, γαλουχήθηκε με την αγάπη για τη δημοσιογραφία.
Το 1983 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», απασχολούμενος κυρίως στο.. ελεύθερο ρεπορτάζ και, κατά καιρούς, στο ρεπορτάζ των υπουργείων Παιδείας, Περιβάλλοντος, των υφυπουργείων Νέας Γενιάς και Νεολαίας και το πολιτικό. Το 1999, τιμήθηκε ως απεσταλμένος πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, από τον Δήμαρχο Αθηναίων μαζί με άλλους ανταποκριτές, που κάλυψαν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία για τα Αθηναϊκά Μέσα.
Αργότερα, μεταπήδησε στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, όπου παρέμεινε επί σειρά ετών και καταξιώθηκε με τον επαγγελματισμό του και τη συνέπεια που επέδειξε. Το 2007 του απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με επαγγελματισμό και συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα.