ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Τα κάστρα συνήθως πέφτουν από τα μέσα...

Τι είπε ο Πετρόπουλος στις απεργούς πείνας για το τι θα γίνει με τον ΕΔΟΕΑΠ -
Η ανακοίνωση για «ΠΡΟΔΟΤΕΣ»

Πορεία προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από κάλεσμα των δημοσιογράφων απεργών πείνας και με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή. Προπορεύονται η Μαρίνα Βήχου και η Ελένη Ανδριανού. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την ΕΣΗΕΑ και κατέληξαν στο υπουργείο Εργασίας, όπου οι απεργοί πείνας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. Τις απεργούς πεινας, καθως και τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΣΥ Νάσο Μπράτσο και της ΕΠΗΕΑ Παναγιώτη Σκουτέρη, παροντος του τεως υφυπουργού Κοινωνικων Ασφαλισεων Δημήτρη Στρατούλη δεχτηκε ο υφυπουργος Εργασιας Τάσος Πετρόπουλος. 
Ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι μάλλον αύριο κλείνουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα..
και στη συνεχεία θα κατατεθούν οι σχετικές διατάξεις στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Θα ακολουθήσει έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για αλλαγή του καταστατικού. Ο Πετρόπουλος απείλησε όμως ότι αν οι αλλαγές αυτές, οι οποίες κατά δήλωση του είναι εδώ και καιρό αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των Ενώσεων και των εργοδοτών, δεν εγκριθούν οι ασφαλισμένοι θα μεταφερθούν στον ΕΟΠΥΥ. Η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί μετά την αλλαγή του Καταστατικού.
Διαβεβαίωσε δε ότι το 2% που θα θεσμοθετηθεί επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ΜΜΕ θα πηγαίνει στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι στον ΕΟΠΥΥ.
Επανέλαβε ότι οι καταστατικές αλλαγές θα προβλέπουν την ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
Ταυτόχρονα όμως δήλωσε ότι στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ θα μπορούν να απευθύνονται και οι "περίοικοι" (!!!), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ εντάσσεται στο ευρύτερο σύστημα του ΕΟΠΥΥ.


Μετά τη συνάντηση η Μαρίνα Βήχου ανέβασε στο fb ανακοίνωση την οποία υπογράφει με την Ελένη Ανδριανού (τοιχοκολλήθηκε και στην είσοδο των γραφείων της ΕΣΗΕΑ με τον τίτλο ΠΡΟΔΟΤΕΣ) και στην οποία αναφέρεται:

" Τα κάστρα συνήθως πέφτουν από τα μέσα
Μόνο έτσι μπορεί να μεταφραστεί το γεγονός ότι η πουλημένη συνδικαλιστική μας ηγεσία (Αντωνιάδου-Καπάκος) πίσω από τις πλάτες των υπόλοιπων μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και πίσω βέβαια από τις πλάτες όλου του κλάδου μας οδηγούν σαν τα πρόβατα σε σφαγή.
Ένα χρόνο τώρα διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση και τους εργοδότες-εν κρυπτώ- ένα εγκληματικό σχέδιο, που θα μετατρέψει τον ΕΔΟΕΑΠ σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, όπου για να εξυπηρετηθεί κάποιος θα πρέπει να περιμένει μήνες, αφού στην δομή του πολυϊατρείου εντάσσονται και οι “περίοικοι”.
Παράλληλα οι εργοδότες αποκτούν φωνή μέσα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο θα παίρνει αποφάσεις με αυξημένη πλειοψηφία, θα εκπονεί κάθε χρόνο αναλογιστικές μελέτες και θα προσαρμόζει τις παροχές (πρώτο θύμα οι άνεργοι και δεύτερο οι συνταξιούχοι, με περικοπή των επικουρικών τους).
Ότι βολεύει τους “νταβατζήδες” της ενημέρωσης έτσι κυρία Αντωνιάδου και κύριε Καπάκο??? Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν καλούσατε σε απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας?
Γιατί το παιχνίδι ήταν στημένο και η τράπουλα σημαδεμένη και εσείς κομπάρσοι σ’ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό. Εξ άλλου ο κύριος Πετρόπουλος μας το είπε ξεκάθαρα: “αν δεν ψηφιστούν οι αλλαγές του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ πάτε στον ΕΟΠΠΥ”.
Τι όμορφα με το πιστόλι λοιπόν στον κρόταφο
η αλλιώς με την πολιτική του διαίρει και βασίλευε στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.
Τι κρίμα σας είχαμε αρχικά θεωρήσει “δειλούς, μοιραίους κι άβουλους αντάμα…” τώρα πια μετά και την συζήτηση με τον κύριο Πετρόπουλο σας θεωρούμε “πουλημένους, σε διατεταγμένη υπηρεσία”.
Εμείς λοιπόν σας αφήνουμε πλέον στην ησυχία σας και επιφυλασσόμαστε.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ
Ελένη Ανδριάνου 12 μέρες απεργός πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ
Μαρίνα Βήχου 13 μέρες απεργός πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.