ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Αφροδίτη Υψηλάντη

ΕΣΗΕΑ: Να δοθεί αμέσως βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ πριν να είναι πολύ αργά 

Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» η δημοσιογραφος Αφροδίτη Υψηλάντη που μαζί με άλλες τρεις συναδέλφους της (Τζώρτζια Κοντράρου, Μαρίνα Βήχου και Ελένης Ανδριανού) κανει απεργία πείνας,μπροστά από τα γραφέια της ΕΣΗΕΑ, διαμαρτυρόμενη για τη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ. 
Την Αφροδίτη Υψηλάντη επισκέφτηκε γιατρός της ομάδας «SOS Ιατροί» και διαπίστωσε οξεία βρογχίτιδα που μπορεί να μετατραπεί  σε πνευμονία.
Για τον λόγο αυτό ο γιατρός ζήτησε να μεταφερθεί η απεργός πείνας εσπευσμένα..
στο νοσοκομείο.
Bασικό αίτημα των απεργών πείνας είναι η επαναφορά του αγγελιόσημου, που αποτελούσε σημαντικό πόρο για το ταμείο των δημοσιογράφων και καταργήθηκε το 2016. Πάντως το περίφημο «ευγενές» ταμείο των δημοσιογράφων τελικά θα αλλάξει μορφή, προσαρμοζόμενο στη νέου τύπου... κοινωνική ασφάλιση, την οποία καθορίζουν τα προγράμματα προσαρμογής και οι κανόνες των δανειστών....
UPD 
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ στην οποία αναφερεται:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας της συναδέλφου απεργού πείνας Αφροδίτης Υψηλάντη, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι πρέπει να δοθεί βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ γιατί κάθε μέρα τα προβλήματα διογκώνονται. Ήδη οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία τους, ακόμη και οι καρκινοπαθείς.
Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να νομοθετήσει, το συντομότερο δυνατό, μία βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με τις προτάσεις της Ενώσεως. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κλάδος θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και συγκεκριμένα την περίθαλψη και την επικούρηση.
ΥΓ Η Αφροδίτη Υψηλάντη έγραψε το πρωί της Κυριακής στο fb:
Ημέρα 12η... Αν και νοσηλευόμενη στο "Ερρίκος Ντινάν", συνεχίζω μαζί με τις συναδέλφους μου.
Καλή σας μέρα και σας ευχαριστώ!