ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Διαβεβαιώσεις ότι σώζεται ο ΕΔΟΕΑΠ...

«Λευκός καπνός» στις διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα βγήκε το απόγευμα της Πέμπτης σε ό,τι αφορά τις συντάξεις χηρείας και τον ΕΔΟΕΑΠ, για τον οποίο, ωστόσο, παραμένουν πολλά γκρίζα σημεία.
Πηγές του υπουργείου Εργασίας μετά το τέλος της συνάντησης είπαν ότι για τις συντάξεις χηρείας συμφωνήθηκε να ισχύσει το κατώτατο όριο των 384 ευρώ για περιπτώσεις ασφάλισης 20 ετών, ποσό, δηλαδή, ίσο με την εθνική σύνταξη, ενώ για ασφάλιση μέχρι 15 χρόνια θα χορηγείται το κατώτατο όριο των 360 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κατώτατο ποσό θα χορηγείται και στο.. ανήλικο παιδί, για το οποίο, μάλιστα, υπό προϋποθέσεις το όριο ηλικίας ανεβαίνει στα 24 χρόνια. Σε περίπτωση που υπάρχουν πάνω από ένα ανήλικα παιδιά το ποσό επιμερίζεται.
Αναφορικά με τον ΕΔΟΕΑΠ, οι ίδιες πηγές διαβεβαίωσαν ότι διασώζονται και τα τρία σκέλη του (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εφάπαξ και επικούρηση), χωρίς, όμως, να μπουν σε λεπτομέρειες, κάτι που προς το παρόν παραμένει ένα θετικό… κλείσιμο του ματιού, αλλά μέχρι εκεί. Στις λεπτομέρειες, όταν και όποτε ανακοινωθούν, θα φανεί και η αξία των διαβεβαιώσεων για διάσωση.
Πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι σήμερα Παρασκευή θα γίνουν νέες διαβουλεύσεις μεταξύ υπ. εργασίας και σωματείων ΜΜΕ για να υπάρξει η σχετική ενημέρωση και να δρομολογηθούν η νομοθετική ρύθμιση και η ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ που θα αφορά την αλλαγή του καταστατικού του.
- πηγή: asfalistiko.gr