ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Αχτσιόγλου: Αμεση νομοθετική ρύθμιση για ΕΔΟΕΑΠ

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων στον Τύπο (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ), τη διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) καθώς και με εκπροσώπους των περιφερειακών ταμείων ασφάλισης ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας παρουσίασε σχετική ρύθμιση που θα ενταχθεί σε άμεση νομοθετική της πρωτοβουλία για την οριστική λύση στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ,.. και των ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος, η οποία ανταποκρίνεται στο πλαίσιο της σύγκλισης των απόψεων των μερών κατά τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, όπως εξειδικεύεται με βάση την πρόταση της ΕΣΗΕΑ.

Τι αναφέρει η  Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 

Για τη συνάντηση γράφει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ):
Στη σημερινή συνάντηση Αντωνιάδου -Καπάκου με το δίδυμο Αχτσίογλου - Πετρόπουλου συμφωνήθηκε να αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ, ερήμην των μετόχων του-ασφαλισμένων  
  • να αυξηθούν από 3% σε 8% οι εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων 
  • να δίνουν κάποιο 6% οι εργοδότες (αντί για 8%) που προβλέπεται για τον ΕΦΚΑ 
  • και από δώ και πέρα όποιος θέλει εφάπαξ θα πληρώνει 4% από την τσέπη του
Προκειμένου να πέσουν στα γόνατα ασφαλισμένοι και να τα δεχτεί αδιαμαρτύρητα ο κλάδος φρόντισε η παρέα της Αντωνιάδου στο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ να κάνει από σήμερα παύση πληρωμών για τις επικουρήσεις και ακολουθούν φάρμακα και περίθαλψη.
Ολα αυτά ισοδυναμούν με δήμευση περιουσίας (πρωτόκολλο ΕΣΔΑ) Και όχι μόνο
Η συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά γίνεται σήμερα το απόγευμα και με το Σταύρο Θεοδωράκη αύριο το μεσημέρι.
Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι πάνε να μπλέξουν τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά με το σκάνδαλο της διαπλοκής για τον ΕΔΟΕΑΠ.