ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Φήμες για απόσυρση Μαρινάκη από τον ΔΟΛ!

- Σιγή ασυρμάτου από τον εφοπλιστή ενώ όλα δείχνουν αναστολή λειτουργίας του Οργανισμού - Τι γράφει το enimerosi24.gr
Ο εκκαθαριστής ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ΔΟΛ ότι το τριήμερο 9-11 Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύσεων υποστηρίζοντας με εύσχημο τρόπο ότι καλό είναι η διαδικασία να γίνει ομαλά, δηλαδή να πάνε όλοι να υπογράψουν χωρίς αντιρρήσεις και αστερίσκους γιατί διαφορετικά θα υποχρεωθεί η τράπεζα να ενεργοποιήσει μηχανισμό με δικαστικούς επιμελητές...
Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι προς το παρόν δεν θα πληρωθούν τους δύο μήνες που τους.. οφείλουν οι τράπεζες  και πως αν όλα εξελιχθούν ομαλά (δηλ. υπογράψουν γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά τις απολύσεις) θα τους κάνουν τη χάρη να τους δώσουν αυτά τα δύο μηνιάτικα. Αλλιώς τρέχα γύρευε. Για τους έξι μήνες οφειλών της διοίκησης Ψυχάρη οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ποσό που τους αναλογεί (2-3 μηνιάτικα λένε όσοι γνωρίζουν) κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο 6μηνο αν η διαδικασία μεταβίβασης στον Β. Μαρινάκη ολοκληρωθεί ομαλά. Για τις αποζημιώσεις φυσικά ούτε λόγος. Πολλοί εργαζόμενοι στον ΔΟΛ κάνουν υπολογισμούς και στις διεκδικήσεις που θα καταθέσουν παράλληλα με τη διαδικασία απολύσεων και φέρονται αποφασισμένοι να βάλουν μέσα αποζημιώσεις, απλήρωτα κυριακάτικα, αργίες, ρεπό κοκ αλλά μέχρι σήμερα κανείς νομικός δεν έχει υποστηρίξει ότι υπάρχει εμφανής τρόπος και δρόμος διεκδίκησης αυτών των απαιτήσεων. Ολοι οι νόμοι είναι υπέρ των εργοδοτών πρώην, νυν, επόμενων και μεθεπόμενων…

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η έξωση της Εθνικής για το κτίριο του ΔΟΛ που περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Κάναμε μια προσπάθεια να μάθουμε από την πλευρά του Πειραιά τι θα γίνει και κανείς δεν γνωρίζει τίποτε. Ούτε αν και πότε θα υπάρξει νέα εταιρεία, πόσοι θα είναι σε αυτή, αν υπάρχει κάποιο κτίριο για να στεγαστεί η νέα εταιρεία, ούτε ποιοί θα τρέξουν τη νέα εταιρεία κλπ. Και όλα αυτά μια εβδομάδα πριν την απόλυση των εργαζομένων του ΔΟΛ! Δεν υπάρχει έστω κάποια διαρροή που να εμφανίζει κάποιο φως στο τούνελ.
Με αυτά και με αυτά θεωρείται πλέον ότι είναι πιο πιθανό από ποτέ να υπάρξει αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ για κάποιο διάστημα μέχρι να διευθετηθούν τα θέματα της νέας εταιρείας και το κτιριακό.
 Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ αρνητική αφού κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο διάστημα θα χρειαστεί να γίνει η επαναλειτουργία των εφημερίδων του ραδιοφώνου και των sites, αλλά και όταν αυτή συμβεί ποιά θα είναι ανταπόκριση του κοινού, αυτού τέλος πάντων που έχει απομείνει να αγοράζει τα έντυπα του ΔΟΛ. Ετσι και αλλιώς η νέα σελίδα με τη νέα ιδιοκτησία θα σηματοδοτήσει με κάθε επισημότητα πλέον τη μετάλλαξη του ΔΟΛ από το βασικό μηντιακό πυλώνα στο χώρο της κεντροαριστεράς σε ένα καθαρά δεξιό μηντιακό πόλο. Μια μετάλλαξη που θα αντιμετωπίσει σίγουρα δυσκολίες και κλυδωνισμούς μέχρι να βρει το νέο ζωτικό της χώρο. Χώρο που η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκε τα τελευταία 4 χρόνια ο ΔΟΛ όταν ο Σταύρος Ψυχάρης αποφάσισε  να στρίψει το τιμόνι δεξιά και τα διευθυντικά και ιστορικά στελέχη που είχαν απομείνει στο ΔΟΛ όχι μόνο σιγοντάρησαν αυτήν την τακτική αλλά κάποια εξ αυτών υπερθεμάτισαν κιόλας υποστηρίζοντας ανοικτά και ξεδιάντροπα σε πολλές περιπτώσεις απόψεις και θέσεις που δεν τολμούν να εκστομίσουν δημόσια ούτε οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής!

Τέλος με βάση όλα αυτά και δεδομένης της σιγής ασυρμάτου από την πλευρά του νέου ιδιοκτήτη άρχισαν ήδη να διακινούνται φήμες ότι το μετάνιωσε και αναζητεί τρόπο απεμπλοκής και δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να πληρώσει αν χρειαστεί και την όποια ρήτρα υπάρχει για να συμβεί αυτό.
Είπαμε αυτά είναι προς το παρόν στο επίπεδο της φημολογίας, αλλά όταν κάποιος καταβάλει 23 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει το ιστορικότερο και πιο σημαντικό δημοσιογραφικό οργανισμό της χώρας και αμέσως μετά πρακτικά και ουσιαστικά εξαφανίζεται από την όλη διεργασία, ενώ σε λίγες μέρες θα υπάρχουν μόνο απολυμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας και ταυτόχρονα δεν υπάρχει πλέον και κτίριο, είναι λογικό στο μυαλό όλων να στριφογυρίζουν μόνο αρνητικές σκέψεις και σενάρια.
 -  enimerosi24.gr