ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Εμεινε ανοικτός ο ΔΟΛ με απλήρωτους και αυτοδιαχείριση...

...και θα κλείσει τώρα στα χέρια του Μαρινάκη;

Τα πράγματα είναι απλά.
Είναι βέβαιο ότι σε πέντε (5) εργάσιμες από σήμερα το σύνολο των εργαζομένων στον ΔΟΛ θα απολυθεί και όπως τους προέτρεψε ο εκκαθαριστής να πάνε αμέσως στον ΟΑΕΔ για να μπουν στο ταμείο ανεργίας!
Είναι επίσης βέβαιο ότι η Εθνική τράπεζα έστειλε χαρτί άμεσης έξωσης στον ΔΟΛ. Είναι επίσης βέβαιο ότι κανείς από την πλευρά Μαρινάκη αλλά και τα στελέχη του ΔΟΛ που συνομιλούν επίσημα και ανεπίσημα με τoν εφοπλιστή δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση στους εργαζομένους..
 Χθες την ώρα που οι εργαζόμενοι άκουγαν τα περί δικαστικών κλητήρων και ΟΑΕΔ ο Αντ. Καρακούσης βρισκόταν εκτός ΔΟΛ εξαιτίας προσωπικού προβλήματος όπως μαθαίνουμε, ενώ και ο έτερος Καππαδόκης των συνομιλιών με τη νέα ιδιοκτησία Π. Λάμψιας απουσίαζε. Ετσι το μόνο που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ είναι ότι την επόμενη Πέμπτη δεν θα πάνε στη Μιχαλακοπούλου να εργαστούν έστω και απλήρωτοι, αλλά θα καταθέτουν τα χαρτιά τους για επίδομα ανεργίας.
Αυτά είναι που ξέρουμε. Να δούμε τώρα τι δεν ξέρουμε πέντε μέρες πριν τη λήξη της προσθεσμίας…
  • Δεν ξέρει κανείς πόσοι αριθμητικά και ποιοί ονομαστικά θα βρίσκονται στη νέα εταιρεία
  • Δεν ξέρει κανείς πού θα βρίσκεται η έδρα της νέας εταιρείας
  • Δεν ξέρει κανείς το ΔΣ, τους διευθυντές και τα υπόλοιπα στελέχη
  • Δεν ξέρει κανείς τις νέες δομές (ποιά τμήματα θα υπάρξουν, πώς θα λειτουργούν κλπ)
  • Και κάτι πιο άμεσο και πιο πρακτικό. Δεν ξέρει κανείς αυτνή τη στιγμή αν θα κυκλοφορήσουν μετά την Τετάρτη τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ.
Οπως εύστοχα επισημαίνουν πολλοί στη Μιχαλακοπούλου από χθες το μεσημέρι «Είναι δυνατόν να έμεινε όρθιος ο ΔΟΛ με δωρεάν εργασία σχεδόν ένα χρόνο και αυτοδιαχείριση από τον Δεκέμβρη και μετά και θα αναστείλει τη λειτουργία του με ιδιοκτήτη τον Μαρινάκη
Αν βγει τις επόμενες ώρες και μέρες κάποιος επίσημα και δώσει πειστικές απαντήσεις σε όλα αυτά θα βγει μια άκρη και θα σταματήσουν άμεσα να παράγονται σενάρια και φήμες.
Και καλά για την πλευρά Μαρινάκη μπορεί να πει κάποιος ότι τους είναι αδιάφορο το τι θέλουν και τι αισθάνονται οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, στάση που δεν θα έπρεπε να έχουν αν σκοπεύουν να συνεργαστούν έστω και με κάποιους εξ αυτών, αλλά τέλος πάντων. Τα στελέχη του ΔΟΛ που έχουν κάποια εικόνα και έχουν συνεχή επαφή με τον Πειραιά και κάποιοι εξ αυτών έχουν συναντηθεί 2-3 φορές το τελευταίο διάστημα με τον ίδιο τον Β. Μαρινάκη (άσχετα αν τον έβριζαν το προηγούμενο διάστημα στα άρθρα τους) γιατί δεν ενημερώνουν τους συναδέλφους τους οι οποίοι με αυτοθυσία κράτησαν την εταιρεία όρθια;

ΥΓ: Καλά για τα σωματεία εργαζομένων και τους λοιπούς συγγενείς (εκπροσώπους κλπ) δεν υπάρχουν λόγια. Ακόμη σκέφτονται να δουν τι θα κάνουν και αν και πότε θα ζητήσουν συνάντηση με τον νέο ιδιοκτήτη. Οταν απολυθούν όλοι και ανασταλεί και η λειτουργία του ΔΟΛ παιδιά να πάτε που θα υπάρχει άπλετος χρόνος για συζήτηση και θα είναι και εύκολες οι μετακινήσεις Αθήνα-Πειραιά λόγω 15αυγουστου… Α μπορείτε επίσης όταν ανασταλεί η λειτουργία της εταιρείας να κηρύξετε και καμιά απεργία που θα έχει σίγουρη και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- από το enimerosi24.gr