ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Ίριδας από εργαζόμενους

Δικαιώνει τους εργαζόμενους της εκτυπωτικής μονάδας  Ίρις ΑΕΒΕ η απόφαση απο το Ειρηνοδικείο Κορωπίου. Η απόφαση δέχεται εν μέρει το αίτημα προσωρινής διαταγής απαγορεύοντας τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 104.500 ευρώ έως τη συζήτηση της αίτησης κατα τη δικάσιμο 18/10/17 και υπο τον όρο αυτής.
Η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων αναφέρει:
Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Κορωπίου είναι ένα θετικό βήμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να καλλιεργήσει επανάπαυση και εφησυχασμό στους εργαζόμενους που είναι θεατές στην υλοποίηση των αντεργατικών.. σχεδίων της εργοδοσίας. Οι μετακινήσεις εντύπων απο την Ίριδα σε διάφορα εργοστάσια του κλάδου, αλλά και γενικότερα η προσπάθεια αναδιάταξης στο χώρο του τύπου, είναι δύσκολο να προβλέψουμε το που θα καταλήξουν. Αυτό όμως που με σιγουριά γνωρίζουμε, είναι οτι οι βιομήχανοι και ταυτόχρονα μεγαλοεκδότες του κλάδου, θα αξιοποιήσουν όλο τα αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα τους έχει προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίον μας.
Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της πάλης στο χώρο δουλειάς. Να πάψει πιά η ανέχεια στην απλήρωτη εργασία και στις μειώσεις μισθών. Ακόμα και αν τις επόμενες ημέρες κάτω απο την πίεση των εργαζομένων δοθεί μέρος των δεδουλευμένων, δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση στην απαίτηση για σταθερή δουλειά για όλους και κανονικότητα στις πληρωμές των δεδουλευμένων.
Το Σωματείο Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου θα βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους της Ίριδας για να στηρίξουν οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία.