ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Σοκ στους καναλάρχες για το τίμημα των αδειών...

Αρχισαν ήδη τους εκβιασμούς μιλώντας για περικοπές της τάξης του 50%...

Όλες αυτές τις ημέρες με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών στα περισσότερα ρεπορτάζ περιγράφεται η κυβερνητική πλευρά και ειδικότερα τονίζεται – ορθώς, οτι πρόκειται για δικαίωση του Νίκου Παππά!
Τι συνέβη όμως από την πλευρά των καναλαρχών; Πώς υποδέχθηκαν την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής; Ποια ήταν η αντίδραση τους στο άκουσμα του τιμήματος για τα 35 εκ ευρώ;
Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Σοκ! Οι ιδιοκτήτες των.. τηλεοπτικών σταθμών έπαθαν σοκ στο άκουσμα της απόφασης του ΕΣΡ και ειδικά που αυτή ήταν ομόφωνη!
Βασικά ο αιφνιδιασμός και το σοκ που έπαθαν από την απόφαση του ΕΣΡ και από την ταχύτητα των εξελίξεων έχουν συμφωνήσει να το επιστρέψουν με μεγάλη σφοδρότητα το αμέσως επόμενο διάστημα! Θεωρώντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί εμμονικά και με εκδικητική διάθεση απέναντι τους! Διότι όπως ισχυρίζονται τα νούμερα δεν βγαίνουν και αναγκαστικά θα πρέπει να κάνουν τεράστιες περικοπές σε budget και προσωπικό.
Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι ένα κανάλι που χρειάζεται το χρόνο 3,5 εκ ευρώ για την άδεια (35 εκ. ευρώ για 10 χρόνια) και η διαφημιστική πίττα των 250 εκ ευρώ ετησίως μοιράζεται στα 7, δηλαδή περιπου 35 εκ ευρώ διαφημιστικά έσοδα για κάθε σταθμό… θα πρέπει να λειτουργεί με 31,5 εκ ευρώ το χρόνο… όταν σήμερα οι προϋπολογισμοί των σταθμών κυμαίνονται από 40 εως 60 εκ ευρώ… μοιραία λοιπόν θα πρέπει να κάνουν περικοπές της τάξης του 50%!
Με λίγα λόγια υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο τίμημα τούς οδηγεί σε περικοπές λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας κατά το ήμισυ!..
- από ρεπορτάζ στο enimerosi24