ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί απολύθηκε ο διευθυντής σύνταξης της LiveSport

Οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες, η περίπτωση του Αντώνη Φουντή, και οι μειώσεις μισθών

Την ιδιοκτησία της εφημερίδας «LIVESPORT» καταγγέλλουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) για τις αντεργατικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει σε βάρος των εργαζομένων δημοσιογράφων. Τελευταίο κρούσμα η απόλυση του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας, Αντώνη Φουντή. Συγκεκριμένα, αφού πρώτα τον έπαυσαν από τη θέση του διευθυντή σύνταξης, του πρότειναν να παραμείνει ως αρθρογράφος, κάτι που ο δημοσιογράφος δεν δέχθηκε, με συνέπεια να απολυθεί.
Οι προσχηματικές αυτές ενέργειες της εργοδοσίας, η οποία επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, προχωρά και σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων, προστίθενται στο σύνολο της..
αντεργατικής πολιτικής την οποία έχουν εξαπολύσει τα εργοδοτικά κέντρα και συντείνουν στην υποβάθμιση της ποιότητας της ενημέρωσης.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του Φουντή και θα του παράσχει κάθε στήριξη, ηθική και νομική, στις διεκδικήσεις του για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να ανεχθεί την αυθαίρετη εργοδοτική τακτική, της μετακύλισης των επιχειρηματικών βαρών στις πλάτες των εργαζομένων και θα παλέψει με κάθε μέσο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.