ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το «άβατο» και οι 15χρονοι των Εξαρχείων

Στην «διαπίστωση» ότι υπάρχει... άβατο στην περιοχή των Εξαρχείων έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Real fm. «Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που υπάρχει πρόβλημα αποκλεισμού. Υπάρχει μορφή αποκλεισμού ανθρώπων. Ναι υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια ατόμων που έχουν δημόσια θέση ή ατόμων τα οποία έχουν εκφράσει απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούν και αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να συμφωνήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Τόσκας.
Με την σειρά του ο Δημήτρης Σούλτας πήρε θέση γράφοντας στο fb:
Το μοναδικό άβατο στην Ελλάδα είναι το Άγιον Όρος, όπου απαγορεύεται η είσοδος του μισού πληθυσμού, με μόνο κριτήριο το φύλο του.
Είναι γεγονός ότι στα Εξάρχεια είναι πιθανότερο να δεχτεί επίθεση ένας πολιτικός, από ότι.. το Ψυχικό, ας πούμε. Είναι όμως επίσης πιθανό να τη δεχτεί και στην Πανεπιστημίου, κοντά στο Σύνταγμα, στα Καλύβια, στη Θεσσαλονίκη, σε τηλεοπτικό στούντιο ή στην Ισπανία. Αυτά όμως κανείς ποτέ δεν τα αποκάλεσε "άβατα".
Επίσης, ψυχρά στατιστικά, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει κανείς στα Εξάρχεια είναι να είναι 15χρονος και να βρεθεί μπροστά σε οπλισμένο αστυνομικό. Έχουν καταγράφει δύο θάνατοι, για όσους έχουν ασθενή μνήμη.