ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

«Η μεγάλη αριστερή εφημερίδα»

Τιμή μας...

Η Ελλάδα και οι πάσης φύσεως διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρώπη παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Η σκανδαλοθηρική Bild, ωστόσο, πάει ένα βήμα παραπέρα και ασχολείται αποκλειστικά με την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Το γνωστό για τα κίτρινα «ρεπορτάζ» και πρωτοσέλιδά του γερμανικό έντυπο ενοχλήθηκε από τα σκίτσα του Γιάννη Καλαϊτζή με... πρωταγωνιστή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αποφάσισε να εκτελέσει χρέη γραφείου Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
«Οι ελληνικές εφημερίδες δεν άντεξαν ούτε τέσσερις μήνες χωρίς των "ναζί Βόλφγκανγκ" τους» γράφει η Bild και συνεχίζει «Αλλά τώρα κυρίως η μεγάλη αριστερή Εφημερίδα.. 
των Συντακτών τον θέλει να φέρνει και πάλι τη δυστυχία πάνω από την Ελλάδα, όπως στις χειρότερες εποχές του φραστικού πολέμου στις αρχές του χρόνου και το καλοκαίρι».
Η Bild χαρακτηρίζει τα σκίτσα «κακόγουστα», ενώ σημειώνει ότι « «το μήνυμα είναι σαφές και απλό: οι Γερμανοί καταπιέζουν τους Έλληνες όπως παλαιότερα οι ναζί. Τα δε γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν μέρος αυτής της μηχανής της συμφοράς».
Από την άλλη, βέβαια, αρκεί μια απλή αναζήτηση στο Google για να βρει κανείς τα αμέτρητα προσβλητικά για τη χώρα μας κείμενα που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς η δημοφιλής κιτρινοφυλλάδα για να διαπιστωθεί και η «αξιοπιστία» της.
Τιμή μας, πάντως, να είμαστε η «μεγάλη αριστερή εφημερίδα»...

Χρ. Καλλιμάνης (Παρασκήνια / ΕφΣυν)