ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Με λεφτά του Θωμά ο Σμπώκος έπαιρνε Κέντρα Υγείας στη Ρωσία

Ο Βρετανός που από το 1998 μέχρι το 2003 διαχειριζόταν τους λογαριασμούς των offshore του προφυλακισμένου επιχειρηματία, στο Μονακό και αλλού, αποκάλυψε ντοκουμέντα για τραπεζικές πράξεις, εμβάσματα και τροφοδότες λογαριασμούς, καθώς και τον τρόπο που διακινούνταν οι μίζες

«Θηλιά στον λαιμό» του προφυλακισμένου επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου βάζουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία που κατέθεσε στις ελληνικές εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές ο Βρετανός Πίτερ Κόλεριτζ, διαχειριστής των offshore του προφυλακισμένου επιχειρηματία μέσω των οποίων διακινούνταν οι μίζες, αλλά και τα στοιχεία που εστάλησαν από τις δικαστικές αρχές του Μονακό, από τις οποίες η Αθήνα είχε ζητήσει δικαστική συνδρομή.
Ο Πίτερ Κόλεριτζ, ο Θωμάς Λιακουνάκος και ακόμη οκτώ ξένοι πολίτες κατηγορούνται ότι δωροδοκούσαν κρατικούς υπαλλήλους, τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο και τον πρώην αναπληρωτή γενικό..
διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα προκειμένου η Πολεμική Αεροπορία να υπογράψει το συμβόλαιο για την αγορά των ιπτάμενων ραντάρ Erieye από τη σουηδική Ericsson, σύμβαση που ενεργοποιήθηκε το 1999 και κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 530 εκατ. ευρώ. Οι μίζες που διακίνησαν οι Σουηδοί κατασκευαστές των ιπτάμενων ραντάρ και ο Θωμάς Λιακουνάκος, ως αντιπρόσωπος της Ericsson, έχουν υπολογιστεί σε τουλάχιστον 4,9 εκατ. ευρώ.

- διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες ρεπορτάζ που υπογράφει ο Μάκης Πολλάτος