ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Υπ΄ ατμόν στο Mega ο Μανώλης Καψής

Δυσλειτουργίες στο δελτίο - Τι γίνεται με τους συντάκτες που δεν υπέγραψαν τις μειώσεις

Δυσάρεστο εξακολουθεί να είναι το κλίμα στο Mega, καθώς ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, Μανώλης Καψής, «χρεώθηκε» την αποτυχία του τη βραδιά του λουτρού αίματος στο Παρίσι να αναμεταδοθεί έγκαιρα η είδηση και, κυρίως, συντονισμένα, με αποτέλεσμα να προηγηθούν σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές. Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης τις ημέρες που ακολούθησαν βελτίωσαν την κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά ζητημάτων που κάνουν τον Μανώλη Καψή να δείχνει ιδιαίτερα... αλαφιασμένος.
Δεν είναι μόνο η έντονη φημολογία για επικείμενη αντικατάστασή του. Είναι επίσης το γεγονός ότι η Ολγα Τρέμη συνεχίζει το τελευταίο διάστημα να κρατά αποστάσεις από όλη τη διαδικασία του δελτίου, τόσο με τη στάση της στις μεγάλες συσκέψεις όσο και με την όχι και ιδιαίτερα θερμή σχέση της με τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού.
Ακόμα, οι πέντε συντάκτες που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις (και στη συνέχεια έγιναν.. τέσσερις, καθώς ο Γιώργος Σαραντάκος με κρύα καρδιά το έκανε) συνεχίζουν τη «λευκή απεργία», παίρνοντας άδειες είτε κανονικές είτε αναρρωτικές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του καναλιού σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να τους αποζημιώσει και να τους απολύσει, καθώς θεωρεί ότι η στάση τους προκαλεί προβλήματα στη σωστή λειτουργία του τμήματος ειδήσεων του σταθμού.
Είναι ενδεικτικό ότι αρκετοί δημοσιογράφοι, ανάμεσα στους οποίους και μεσαία στελέχη, σπεύδουν ως αντίδραση στην περικοπή των μισθών τους να πάρουν τα ρεπό που τους χρωστάει το κανάλι από τους προηγούμενους μήνες, αλλά και τις κανονικές τους άδειες, που εκκρεμούν από το 2014. Αν, μάλιστα, η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε θα υπάρχει δυσκολία να βγαίνουν τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές.

- Secret / εφημερίδα Παραπολιτικά