ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ποιος νοιάζεται αν είναι αλήθεια;..

Η κρίση ενημέρωσης, τα Μέσα και η πληροφόρηση μέσω διαδικτύου

Με αποκλειστικές απαντήσεις του Immanuel Wallerstein για τις σημαντικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το τεύχος 6-7 του περιοδικού “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, η ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review”.
Κεντρικός άξονας στο τεύχος 6-7 είναι η κρίση. Δομική κρίση, οικονομική, ηθική, κρίση παιδείας και, αναπόφευκτα, κρίση ενημέρωσης. Πώς απέδωσαν τα Μέσα την κρίση; Στο τεύχος περιλαμβάνεται μια τριπλή παρουσίαση του πώς ο κόσμος των media είδε την κρίση να έρχεται, πώς την παρακολούθησε και πώς την αποτύπωσε, με τη γραφίδα του Dean Starkman, βασικού συντελεστή του business section του Columbia Journalism Review (συνει­σφορά του CJR).
Για τους ψυχολογικούς μηχανισμούς της κρίσης με μια .. προσέγ­γιση που αγγίζει την ψυχολογική διάσταση της «ζωής στην κρίση», γράφει ο Νίκος Σιδέρης.
Ο Ευαγόρας Ευαγόρου, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, η Παναγιώτα Μπουγά, η Ανδριανή Καπάνταη και η Όλγα Μπουντούρη παρουσιάζουν την έρευνά τους γύρω από την εικόνα της Βραζιλίας στην Ελλάδα, ενώ μεταφρασμένο από την αμερικάνικη έκδοση του CJR, το άρθρο του Μark Fisher αναδεικνύει την αιρετική άποψη για τη δημοσίευση πληροφοριών στο διαδίκτυο πριν τη διασταύρωσή τους. «Ποιος νοιάζεται αν είναι αλήθεια; [...] Το διαδίκτυο αυτοδιορθώνεται. Η αλήθεια αποκαλύπτεται μέσα από την ελεύθερη δοκιμή και το λάθος», υποστηρίζει.
Μπορείτε να βρείτε το νέο 80σέλιδο τεύχος της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ με αναλύσεις καυτών θεμάτων που αφορούν στη σύγχρονη δημοσιογραφία, τους δημοσιογράφους, όσους ασχολούνται ακαδημαϊκά με τον χώρο και όλους όσοι έχουν ευρύτερες αναζητήσεις και προβληματισμούς για θέματα επικαιρότητας και ενημέρωσης, στα σημεία διανομής:
* Αθήνα: στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Πολιτεία.
* Θεσσαλονίκη: στα βιβλιοπωλεία Ιανός.
* Λευκωσία: στο βιβλιοπωλείο Σολώνειο.