ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Κωνσταντινούπολη: πόλη αληθινή ή πόλη ονειρική

Την αναβίωση του σημαντικού θεσμού «Ζωγράφειος Αγών» επιχειρούν  το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως και τα Εκπαιδευτήρια  Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του ετήσιου Διεθνούς  Μαθητικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.
Ο «Ζωγράφειος Αγών» είχε θεσμοθετηθεί από τον Φιλολογικό Σύλλογο Κωνσταντινουπόλεως, στα τέλη του 19ου αιώνα, για τη βράβευση δέκα εκθέσεων «περί ζώντων μνημείων», δηλαδή εκθέσεων που παρουσίαζαν «τις ελληνικές διαλέκτους, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού», με τη «γενναία χορηγία του αγωνοθέτου και μεγάλου του Συλλόγου ευεργέτου Χρηστάκη Εφέντη Ζωγράφου».
Ο «Ζωγράφειος Αγών» σήμερα στοχεύει να γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός διηγήματος με θέμα:«Κωνσταντινούπολη: πόλη αληθινή ή πόλη ονειρική».
 Ο διαγωνισμός είναι ελεύθερος για όλους όσοι θέλουν να λάβουν μέρος και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
 Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορούν να αποστείλουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016 το..  κείμενό τους, σε 5 αντίτυπα, στην ελληνική γλώσσα στη διεύθυνση:
ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΣ ΑΓΩΝ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
12 χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών
Τ.Θ. 60151, 570 00, Θέρμη, Θεσσαλονίκη

και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: ahasioti@mandoulides.edu.gr
 Η έκταση του διηγήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους  22.000 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των κενών (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12, με  περιθώριο 2,5 και σε διάστιχο 1,5).
Το κείμενο θα υπογράφεται με ψευδώνυμο.  Σε ξεχωριστό κλειστό φάκελο θα αποστέλλεται το ψευδώνυμο, το πραγματικό ονοματεπώνυμο του συγγραφέα, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το ηλεκτρονικό του ταχυδρομειο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Άσπα Χασιώτη
 email:  ahasioti@mandoulides.edu.gr
ή να επισκεφτείτε: www.mandoulides.edu.gr/za
 https://www.facebook.com/Zographeio_Lykeio