ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ο μυστηριώδης κύριος Μουράτογλου

Το παιχνίδι με τα ΜΜΕ και ο επιχειρηματίας τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να βάλει στα τηλεοπτικά κανάλια
Ανάμεσα στους γάλλους επιχειρηματίες που έφερε στην Ελλάδα o Φρανσουά Ολάντ ήταν και ένας ψηλόλιγνος κύριος, γύρω στα 75, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός από τη γαλλική επιχειρηματική συνοδεία που μιλούσε άψογα ελληνικά. Πρόκειται για τον εκατομμυριούχο Πάρι Μουράτογλου, γεννημένο το 1941 στην Αθήνα, με μικρασιατική καταγωγή. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 700 εκατ. ευρώ και το «Forbes» τον κατατάσσει ανάμεσα στους 60 πλουσιότερους Γάλλους.
Εχει ισχυρότατες γνωριμίες στη Γαλλία, ανάμεσά τους ο Σερζ Ντασό της ομώνυμης πολεμικής βιομηχανίας που κατασκευάζει τα Μιράζ και τα Ραφάλ και ο διευθυντής της εφημερίδας.. «Le Figaro» Πικέ, αλλά και στην Ελλάδα, αφού οι επενδύσεις του στο «βασίλειο της αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας» χρηματοδοτούνται από την Εθνική Τράπεζα. Τελευταίως έχει δημιουργήσει επαφές με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης.
Το γεγονός ότι δρα σχεδόν αόρατος τον βολεύει να πουλά και να αγοράζει, να ιδρύει επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, να τις μετονομάζει από χρόνο σε χρόνο και να ανοίγεται και σε άλλα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, όπως πιθανότατα στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με  πληροφορίες, κυβερνητικά στελέχη (γίνεται λόγος για τον Ν. Παππά) τον πλησίασαν τώρα που ήρθε στην Αθήνα για να του προτείνουν την αγορά ενός τηλεοπτικού καναλιού. Για την κυβέρνηση μια τέτοια επένδυση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να δείξει ότι έρχονται επενδύσεις από το εξωτερικό και κυρίως ότι «καθαρίζει» το τηλεοπτικό τοπίο με επιχειρηματίες που δεν είχαν ως τώρα σχέση με τα ελληνικά ΜΜΕ.
- από ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου στο Βήμα