ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ερρικα Bαλιάνου: Ρατσιστική η απόλυσή μου στον ΑΝΤ1

Επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέστειλε η απολυμένη από τον ΑΝΤ1 Ερρικα Βαλιάνου όπου αναφέρει:

«ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Καταγγέλλω
Ως ρατσιστική
Βάναυση και προσβάλλουσα την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια
την απόλυση μου απ’ τον ΑΝΤ1
Που στάλθηκε σπίτι μου με δικαστικό επιμελητή, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θυροκόλληση στην είσοδο της πολυκατοικίας (με ό, τι αυτό συνεπάγεται…). Γιατί άραγε τέτοια βιασύνη;
Απόλυση που μου ανακοινώθηκε από την διευθύντρια προσωπικού με γνώμονα ρατσιστικό... τα συνταξιοδοτικά χρόνια και επιπλέον το εκβιαστικό δίλημμα να δηλώσω σύνταξη και να λυθεί..  ομαλά η σύμβαση. Της απάντησα ότι η επιχείρηση έχει δικαίωμα πρόσληψης και απόλυσης και όχι προγραμματισμού της ζωής μας.
Μετά ταύτα με κάλεσε ο διευθυντής κ. Πελέκης για να μου δώσει το λόγο «της αντρικής του τιμής» ότι δεν γνώριζε τίποτα!
Για να μπερδέψει ο ίδιος τις ιδιότητες του «αν είναι μάνατζερ ή διευθυντής» και να προσθέσει ότι εκ των υστέρων συμφώνησε. Να απαντήσει στη δική μου ερώτηση «αν έχει για μένα κάποια εναλλακτική λύση» με ένα ξερό OXI.
Και πάλι σε δική μου ερώτηση «αν στις απολύσεις δεν έχει λόγο, μήπως έχει λόγο στις προσλήψεις» μου απάντησε με ένα «ναι».
Επειδή δεν έγινε άλλη απόλυση δημοσιογράφου από τον ΑΝΤ1 με το ίδιο ή άλλο σκεπτικό.
Θεωρώ ότι ήμουν στοχοποιημένη από τον ίδιο και ως ρεπόρτερ έχω καταγράψει σειρά ενδείξεων για τη μεθόδευσή του και επιφυλάσσομαι για τυχόν πρόσληψη που ο ίδιος έχει δρομολογήσει.
Έρρικα Βαλλιάνου»

- πηγή: nonews-news