ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε οι νεκροί του Norman Atlantic

UPD

Σε τραγωδία κατέληξε το θρίλερ στην Αδριατική με το πλοίο Norman Atlantic. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έχουν επιβεβαιωθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας, τέσσερις νεκροί περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των νεκρών σε πέντε μαζί με τον Γιώργο Δούλη.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ερωτηματικά προκαλεί το πώς βρέθηκαν νεκροί άνθρωποι στη θάλασσα από τη στιγμή που δεν είχαν δηλωθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή αγνοούμενοι. Αυτό ίσως και να αλλάζει τα δεδομένα με τον αριθμό των επιβαινόντων. Ήταν οι τέσσερις νεκροί αριθμημένοι στο πλήρωμα που επέβαινε στο πλοίο ή επρόκειτο για πολίτες.. που δεν είχαν προσμετρηθεί; Κάθε ώρα που περνά γεννά πολλά ερωτήματα.
Την τραγική είδηση είχε μεταδώσει  η ιταλική τηλεόραση RAI βασιζόμενη αρχικά σε μαρτυρία Τούρκου επιβάτη
Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας οι διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic ήταν 391 από τους 478 (επιβάτες και πλήρωμα) που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο.
Η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων από το πλοίο "Norman Atlantic" συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από ελικόπτερα Super Puma.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν ελληνικά και ιταλικά ελικόπτερα Super Puma και στην περιοχή πνέουν ΒΔ άνεμοι 6-7 μποφόρ. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ευρύτερη περιοχή αναμένεται να πληγεί από καταιγίδα τις επόμενες ώρε. Βασικό πρόβλημα παραμένουν οι νοτιάδες που δημιουργούν μεγάλα κύματα και δυσκολεύουν το έργο των διασωστικών συνεργείων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν μεταφέρει υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.
Η επιχείρηση μετεπιβίβασης επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος εγκαταλείφθηκε λόγω ενίσχυσης των ανέμων.