ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ούτε που ξέρουν πόσοι πνίγηκαν στο Norman Atlantic!

Δέκα νεκροί, 40 οι αγνοούμενοι (οι 32 Ελληνες) σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές - Δύο ναυτικοί νεκροί κατά την επιχείρηση της ρυμούλκησης

Θρίλερ χωρίς τέλος με το Norman Atlantic καθώς ακόμη και το μεσημέρι της Τρίτης επικρατούσε χάος σχετικά με τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα όχι μόνο των αγνοουμένων αλλά ακόμα και των διασωθέντων!
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο σκάφος επέβαιναν 475 άνθρωποι, εκ των οποίων διασώθηκαν 425, ενώ δέκα βρέθηκαν νεκροί. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται επιβεβαιωμένα δύο Έλληνες, ο Γιώργος Δούλης και ένας ακόμα άνδρας που βρέθηκε στη θάλασσα. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, γεννηθέντα στις 21/02/1957, στη Μελίκη Ημαθίας, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μπάρι. Οι πληροφορίες που ανέφεραν ως θύμα τον Γ. Δούλη αλλάζουν, καθώς το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης ανακοίνωσε ότι ο γιος του φερόμενου ως νεκρού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σε κάνενα από τα πέντε πτώματα τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να παραμένει..
άγνωστη η ταυτότητα του πρώτου νεκρού από την τραγωδία στο φλεγόμενο πλοίο.
Με βάση αυτά τα στοιχεία εξακολουθούν να αγνοούνται περίπου 40 άτομα, εκ των οποίων οι 32 είναι, σύμφωνα με τους Ιταλούς, Έλληνες υπήκοοι.
Με τον αριθμό των 475 επιβατών συμφωνεί και η ναυλώτρια εταιρεία, που ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας για τον κατάλογο επιβαινόντων μετά την έρευνα που έκανε.
Η κρατική ιταλική τηλεόραση (RAI ) πάντως νωρίτερα μετέδωσε ότι η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή!
Το Norman Atlantic αυτή την ώρα βρίσκεται κοντά στο νησί Σάσων, στην είσοδο του κόλπου της Αυλώνας. Δίπλα του βρίσκονται τέσσερα ρυμουλκά και ένα είναι δεμένο με το πλοίο προκειμένου αυτό να μην πέσει σε βραχονησίδα. Δύο Αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν όταν έσπασε σήμερα το πρωί το καλώδιο που συνέδεε το ρυμουλκό τους με το Norman Atlantic.
Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η ασυμφωνία μεταξύ των αριθμών των διασωθέντων οφείλεται σε καθυστέρηση ενημέρωσης από τις ιταλικές αρχές ή σε κάποιο άλλο λόγο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σοροί που βρέθηκαν ίσως ανήκουν σε λαθρομετανάστες.