ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ακόμη δύο νεκροί εντοπίστηκαν στο Norman Atlantic


Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από την ναυτική τραγωδία στο επιβατηγό-οχηματαγωγό Norman Atlantic, αφού σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή (Guardian Coasteria) στο κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους επτά.
H ειδηση ότι άλλοι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία με το Norman Atlantic πυροδοτεί φόβους ότι υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι, αφού ο αριθμός των θυμάτων, των καταμετρημένων διασωθέντων και των μελών του πληρώματος δεν «βγάζει» τον αριθμό των 478 που σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν το σύνολο των επιβαινόντων στο ιταλικό επιβατηγό-οχηματαγωγό.
Αν και μέχρι στιγμής οι ιταλικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε διαψεύδουν αυτή την πληροφορία, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται, δυστυχώς, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 38 αγνοούμενοι καθώς φέρονται να έχουν διασωθεί 433 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το..
«Norman Atlantic» -αν υπολογιστούν οι επτά νεκροί που ανακοινώθηκαν από τις ιταλικές αρχές.
Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσαν πως η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο σκάφος ολοκληρώθηκε και ότι ο πλοίαρχος εγκατέλειψε με ασφάλεια το πλοίο. Επίσης, υπήρχαν αναφορές για 422 διασωθέντες, ενώ το πλήρωμα αποτελούνταν από 56 άτομα (Έλληνες και Ιταλούς).
- από ρεπορτάζ του Μηνά Τσαμόπουλου στο protothema.gr