ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε το βράδυ των Χριστουγέννων ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 77 ετών ο ιστορικός διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης. Ο δημοσιογράφος, που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, είχε εισαχθεί στην Ευρωκλινική Αθηνών για επέμβαση καρδιάς. Τα πράγματα, όμως δεν πήγαν καλά και ο Φυντανίδης υπέστη ανακοπή καθώς παρουσιάστηκαν επιπλοκές μετά το χειρουργείο. Mεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου υπέκυψε περίπου στις 9:00 το βράδυ των Χριστουγέννων.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υπήρξε μία από τις πλέον ιστορικές μορφές στο χώρο του ελληνικού Τύπου, ενώ σταθμός στη ζωή του υπήρξε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», καθώς ήταν διευθυντής της για τουλάχιστον 30 χρόνια. 
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε.. 
στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 - 1968.
Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της  Ελευθεροτυπίας.
Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπών. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την διεύθυνση της εφημερίδας "6 ημέρες" ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του καναλιού "Ε". Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, ο Σεραφείμ Φυντανίδης αφήνει και το βιβλίο του με τίτλο «31 αξέχαστα χρόνια», που εκδόθηκε πρόσφατα.