ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Να γυρίσουν ΤΩΡΑ οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών στην εργασία τους...

...όπως επιτάσσει η απόφαση 1584/2014 του Πρωτοδικείου Αθηνών

Η δημοκρατία στα καλύτερά της. Μόνο αυτό μπορεί να υπάρχει στο μυαλό ενός υγιούς, σκεπτόμενου ανθρώπου βλέποντας τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να έχουν κλειδώσει με αλυσίδες την τζαμένια πόρτα στην είσοδο του κτιρίου, διαμαρτυρόμενες με αυτόν τον τρόπο για τη μη συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στη, σε βάρος του, δικαστική απόφαση.
Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η..  απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών με Α.Π. 67791/2014.
Εύλογο όμως το ερώτημα, από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική; Εκτός και αν πρόκειται για επισημοποίηση της -ανήθικης- ηθικής που θέλουν να μας επιβάλλουν; Μόνο σε ακραία τριτοκοσμικά κράτη οι κυβερνήσεις γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τις δικαστικές αποφάσεις.
Ευελπιστούμε, πως η άνοιξη που περιμένουμε είναι κοντά. Όχι λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών των μνημονιακών συμμάχων, αλλά εξαιτίας της δικαίωσης, σιγά σιγά, όσων εμμένουν και παλεύουν ενάντια στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και στην προωθούμενη εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού του τόπου μας.
Ο ανυποχώρητος αγώνας, που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, για μόνιμη και σταθερή εργασία δικαιώνεται. Αποτελεί ένα καίριο πλήγμα στο μηνονιακό κατεστημένο και στους βαστάζους του. Ταυτόχρονα δείχνει και το δρόμο σε όλη την κοινωνία πως μόνο με συνεχή και οργανωμένο, αγώνα θα αποτινάξουμε το ζυγό που κρατά όμηρο και τυραννά τον Ελληνικό Λαό.
Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας