ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η «Καθημερινή» κινείται σε βρόμικα νερά

"Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε θολά νερά" είναι ο χθεσινός κύριος τίτλος της ναυαρχίδας του συγκροτήματος Αλαφούζου. Το γιατί, το εξηγεί στον υπότιτλο: "Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παραπλανημένους τους ψηφοφόρους της Χ.Α.". Αντιθέτως, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο κ. Σαμαράς πήρε σαφείς αποστάσεις σε εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης, καταγγέλλοντας "αυτούς που φέρουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού".
Έτσι είναι, αν έτσι μας αρέσει, όπως θα έλεγε ο Πιραντέλλο. Η "Καθημερινή" και οι ομόσταυλοί της Σκάι TV και Σκάι FM ψαρεύουν κατά το δοκούν. Ψαρεύουν όχι μόνο επιλεκτικά, αλλά ρίχνουν άδεια πιστεύοντας ότι θα μαζέψουν γεμάτα. Καταλαβαίνω την πίεση της Ρηγίλλης σε ιδιοκτήτες και διευθυντές. Καταλαβαίνω την ιδεολογική και πολιτική στράτευση του συγκροτήματος. Καταλαβαίνω τα συμφέροντα των ιδιοκτητών και των..
στελεχών του. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Ουδείς τους ζήτησε να ερωτευτούν τον Τσίπρα, ουδείς περιμένει να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό όμως που, εγώ τουλάχιστον, θα περίμενα είναι να σεβαστούν τον χαρακτηρισμό "έγκριτη" εφημερίδα της συντηρητικής παράταξης. Εκτός και αν το "έγκριτη" πάει περίπατο όταν ο σώγαμπρος της συντηρητικής παράταξης κινδυνεύει.
Μιας και μιλάμε όμως για "φλερτ" και "ανίερες συμμαχίες", θα ήθελα να θυμίσω στο συγκρότημα Αλαφούζου ότι πρώτο αυτό, διά στόματος Μπάμπη Παπαδημητρίου, στην εκπομπή του διευθυντή του ραδιοφωνικού Σκάι, είχε κάνει "προξενιό" στην "καλή Χρυσή Αυγή", την οποία έπρεπε να νυμφευθεί η Ν.Δ. για να μη "διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα". Προξενιό που, λίγους μήνες μετά, επιβεβαιώθηκε από τις φιλικές συζητήσεις Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Θυμάμαι μάλιστα ότι όταν έσκασε αυτή η είδηση, το συγκρότημα του Φαλήρου παρουσίαζε το alter ego του κ. Σαμαρά ως έναν ασήμαντο γραμματέα, τα καθήκοντα του οποίου ήταν περίπου να σηκώνει τα τηλέφωνα και να ψήνει καφέδες στα υπουργικά συμβούλια. Α, ναι... Τη Δευτέρα το βράδυ, ο κ. Μιχελάκης στην εκπομπή "Ανατροπή" του Ι.Κ. Πρετεντέρη δήλωνε: "Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση ούτε με τον ναζισμό ούτε με τον φασισμό". Για να καταλήξει: "...αυτούς χάρισμα σε κανέναν και για κανένα λόγο".
Και ερωτώ: Μετά από αυτή τη δήλωση του υπ. Εσωτερικών, θα έπρεπε να αναφωνήσω, όπως ο κ. Κεδίκογλου, "Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ναζί;". Ή, αν το έκανα, θα ήμουν ένας ακραίος λαϊκιστής που δυναμιτίζει την πολιτική ομαλότητα;
Αγαπητή "Καθημερινή", μην ταράζεστε, η Χ.Α. χάρισμά σας στα μούτρα τα δικά σας. Και ειλικρινά λυπάμαι για το πόσο χαμηλά πέσατε για να εξυπηρετήσετε τον κ. Σαμαρά.


Βασίλης Μουλόπουλος