ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Βαράνε διάλυση στη Μιχαλακοπούλου;

Πως δικαιολογούν σε ΝΕΑ και ΔΟΛ την γκάφα με τη «δήλωση» Δαμανάκη
Eπόμενο ήταν ότι όλη αυτή η ιστορία και η αναστάτωση με τους διευθυντές και τις αρμοδιότητές τους στον ΔΟΛ και τα ΝΕΑ θα είχε παρενέργειες και όλο και κάποια στραβή θα γινόταν.
Ο λόγος για δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη που «ξεθάφτηκε» από το αρχείο και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση των «Νέων» και προκάλεσε εμφράγματα στην κυβέρνηση αλλά και στην ίδια την ελληνίδα επίτροπο καθώς έγινε αναπαραγωγή της είδησης από σχεδόν όλο το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα tanea.gr έγραψαν ότι «για την Κομισιόν είναι ανοιχτό το θέμα της νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα επανέλαβε η ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές»
Η ανάρτηση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου που... παραπλανημένος κι αυτός, κατακεραύνωσε με δήλωσή του την  Δαμανάκη:..
«Προφανώς η κυρία Δαμανάκη δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα. Και αυτό που έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην ΕΕ, καθώς και με την τρόικα, είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα».
Η Μαρία Δαμανάκη με τη σειρά της έξω φρενών έσπευσε να δηλώσει, από τη Ρώμη πως όχι μόνο δεν έχει πει αυτά που επικαλείται η ιστοσελίδα αλλά και ότι δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.
Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η  μεγαλειώδης «γκάφα» του ΔΟΛ, η ηλεκτρονική έκδοση των Νέων αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινιστική ανακοίνωση:
«Προσωρινή αναστάτωση προκάλεσε την Τρίτη μια ολιγόλεπτη ανάρτηση στον ιστότοπο των «ΝΕΩΝ» μιας παλαιότερης ραδιοφωνικής συνέντευξης της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη. Η ανάρτηση που κατέβηκε σχεδόν αμέσως οφείλεται σε τεχνικό λάθος που ενεργοποίησε ένα αρχειοθετημένο άρθρο. Ασφαλώς οι συγκεκριμένες δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη δεν έχουν καμία σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα».
Ο νέος γενικός διευθυντής Χρήστος Μεμής κι ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΔΟΛ και των ηλεκτρονικών μέσων της Μιχαλακοπούλου, Βασίλης Χιώτης διέταξαν «ΕΔΕ» προς αναζήτηση ευθυνών. Κάποιοι είπαν πως υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο διευθυντών  ενώπιον υφισταμένων τους για την «μπαγιάτικη» είδηση του nea.gr. Μάλιστα ακούστηκε, λέει, και η ατάκα «βαρέσαμε διάλυση εδώ μέσα», κάτι όμως που διαψέυδεται από «επίσημα» χείλη του ΔΟΛ.

Υ.Γ Μετά από όλα αυτά ο Χρήστος Μεμής ανέβαλε και την καθιερωμένη τρίωρη σύσκεψη με τα υπόλοιπα στελέχη ανοίγοντας έτσι και τον δρόμο για την κατάργησή της, κάτι που αποτελεί αίτημα και επιθυμία του νέου διευθυντή των ΝΕΩΝ, Δημήτρη Μητρόπουλου.