ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η δημοσιογραφία στη χώρα της κρίσης

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει την τιμητική της στα φετινά βραβεία της Ελευθερίας του Τύπου που διοργανώνουν οι «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα». Η διεθνής οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» προκηρύσσει το φετινό «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014» αποκλειστικά για δημοσιογράφους από την Ελλάδα.
«Με αυτό το Βραβείο θέλουμε να υποστηρίξουμε δημοσιογράφους στην Ελλάδα, άνδρες και γυναίκες, που με κίνδυνο της δικής τους ασφάλειας, έχουν δεσμευτεί και υπηρετούν τα διεθνή κεκτημένα της Ελευθερίας του Τύπου και της Ενημέρωσης», τόνισε σε δηλώσεις της στη Βιέννη η πρόεδρος του αυστριακού τμήματος των «Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα», Ρουμπίνα Μέρινγκ.
Όπως τονίζεται στην προκήρυξη του βραβείου της διεθνούς οργάνωσης, στην Ελλάδα χιλιάδες δημοσιογράφοι είναι άνεργοι, δημόσια ενημέρωση και γνώμη βρίσκονται στα χέρια λίγων.. 
εκδοτικών συγκροτημάτων, ενώ σε ό, τι αφορά την Ελευθερία του Τύπου στον φετινό σχετικό κατάλογο των «Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα», η Ελλάδα έχει πέσει κατά 14 θέσεις και κατατάσσεται πλέον στην 99η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες.
Το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014 συνοδεύεται από ποσό 6.000 ευρώ και θα απονεμηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ οι εργασίες συμμετοχής στον διαγωνισμό θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Οι εργασίες θα πρέπει να αναφέρονται σε θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπορεί να είναι δημοσιεύσεις στον έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο, όπως επίσης ραδιοτηλεοπτικές σειρές ή βιβλία, που δημοσιεύτηκαν ή παρουσιάστηκαν σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης μεταξύ της 3ης Μαΐου 2013 και της 3ης Μαΐου 2014.
- από το thepressproject