ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο Μητρόπουλος καταργεί τις 3ωρες συσκέψεις του Μεμή!..

ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Προς τα πού θα οδεύσουν τα «Νέα», μετά την ανάληψη της διευθύνσεώς τους από τον Δημήτρη Μητρόπουλο; Σύμφωνα με τις πλέον έμπειρες σαύρες της πιάτσας, η εφημερίδα θα αγκαλιάσει σιγά σιγά το σύνολο του κυβερνητικού στρατοπέδου, αφήνοντας στο χρονοντούλαπο τις εκλεκτικές συγγένειες με το ΠΑΣΟΚ και τις παραφυάδες του.
 Αυτό δεν σημαίνει ολοκληρωτική στροφή προς τα γαλάζια και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον ΔΟΛ, όχι για κανένα μαγαζάκι βήτα διαλογής. Οι αλλαγές και οι στροφές στη Μιχαλακοπούλου γίνονται με φινέτσα και διακριτικότητα, δεν γίνονται στον πάγκο του χασάπη. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος άλλωστε δεν έχει εκκρεμότητες στις επαφές του με τους πολιτικούς, μιας και φρόντιζε πάντοτε έως..  τώρα να κρατάει ισορροπίες και προσχήματα. Εντάξει, ήταν προνομιακή η σχέση του με τον Γιάννη Ραγκούση, όταν ο τελευταίος διατηρούσε υπουργικό θώκο, αλλά αυτή την εποχή, ως γνωστόν, δεν παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ και πέρα, ο νέος διευθυντής των «Νέων» απευθύνθηκε στα στελέχη της εφημερίδας με γενικολογίες. Κάτι σαν «στόχος μου, να είναι κερδοφόρο το φύλλο», «τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι δημοσιογράφοι», «η εφημερίδα είναι προϊόν εφήμερο» κ.λπ. κ.λπ. Στα υπέρ του καταγράφεται το γεγονός ότι σκοπεύει να καταργήσει τις χρονοβόρες (πάνω από τρεις ώρες ημερησίως!) συσκέψεις των στελεχών.
Σε γενικές γραμμές πάντως τα χαρτιά του o Mητρόπουλος δεν τα άνοιξε, τις προθέσεις του δεν τις έδειξε και αμφιβάλλω αν θα συμβεί κάτι τέτοιο στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ούτως ή άλλως τα «Νέα» ώς και τις ευρωεκλογές θα τα τρέχει ο Χρήστος Μεμής. Πρώτον, για να αποφεύγονται οι κάθε είδους παρεξηγήσεις και, δεύτερον, διότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ακολούθως, ο Χρήστος Μεμής θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την ενοποίηση των δημοσιογραφικών ομάδων στα «Νέα» και στο «Βήμα». Ενα παλαιό σχέδιο, που όλο αναζωογονείται κι όλο ψοφάει.
Οσο για τη μετακόμιση του Νότη Παπαδόπουλου από τα «Νέα» στο «Βήμα», περισσότερο γούστο απ' όλα έχει ο τρόπος που του το ανακοίνωσε ο Σταύρος Ψυχάρης: «Συγχαρητήρια, από αύριο θα είσαι μαζί μου». Κι όλες οι σουπιές του κόσμου υποκλίθηκαν με σεβασμό!

Χρήστος Ξανθάκης / c.xanthakis@eleftherotypia.net (Μedia / K.E.)